Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Vriendschap in kleuren

Veertigdagentijd en Goede Week 2018

De veertigdagentijd staat in het teken van vriendschap. Vriendschap kent vele vormen en kleuren. Er is de vriendschap tussen mensen onderling, de vriendschap tussen ons en Jezus en natuurlijk de vriendschap, het verbond, tussen God en de mensen. Iedere week van deze voorbereidingstijd op het Paasfeest brandt er een gekleurd lichtje op de kijktafel en staat een aspect van vriendschap centraal. Zo leer je praten over je vriendschappen, begrijp je beter wat echte vriendschap is en groeien we in verbondenheid met elkaar en met Jezus.
De kijktafels, de versjes, prentenboeken, Bijbelverhalen, gebedjes, verdieping en knutseltips versterken elkaar en vormen weer een mooie eenheid. We willen je helpen om deze veertigdagentijd van 14 februari t/m 31 maart samen met je kinderen op een zinvolle en speelse wijze toe te leven naar Pasen op 1 april. Heb jij iets leuks gedaan met de ideeën op onze site, laat het weten op info@geloventhuis,nl, of op Facebook, dan schenken we er aandacht aan!

Een kleurige veertigdagentijd toegewenst door Tim, Marjet, Nelleke, Ruth en Ellie

Ellie Keller maakte voor deze periode een eenvoudige kijktafel die eenvoudig na te maken is voor in je eigen huiskamer.

Voor elke week van de Veertigdagentijd een couplet van dit mooie versje dat Marjet de Jong voor ons maakte.

Zeven bijbelverhalen: bij iedere vriendschapskleur in de weken van de veertigdagentijd een passend verhaal.

De vriendschap met Jezus lijkt veel op onze 'gewone' vriendschappen, maar er is ook een groot verschil. Tim Schilling vertelt ons erover. Lees je mee?

Twee gebedjes: over vriendschap en over de kleuren van de regenboog, Gods vriendschapsband

Deze slinger kan tijdens de veertigdagentijd een plaatsje krijgen in de kamer, voor het raam of op de kijktafel.

Deze prachtige prentenboeken -door Ruth Hartog bij elkaar gezocht- laten zien hoe vrienden je leven verrijken en veranderen.

De versjes van Gerrie Huiberts uit onze kinderbijbel 'Het begon met licht' halen de bijbelverhalen naar de realiteit van kinderen. We geven twee passende voorbeelden.

Een armbandje knopen in de zeven kleuren van de regenboog, dat past mooi bij deze veertigdagentijd waarin het over vriendschap gaat.

Stel zelf een mini-viering samen uit de voorgestelde elementen. Zo krijgt de Veertigdagentijd op eenvoudige wijze thuis vorm en diepgang.

We vervolgen onze serie kijktafels in de Goede Week, waarin elke kleur veelzeggend terugkomt.

Voor de dagen van Palmzondag tot en met Pasen heeft Ruth Hartog een passend bijbelverhaal in een kinderbijbel gevonden.

Vrolijke liedjes zingen is heel leuk om samen met vrienden te doen. Zing je mee?

Ons thema in een visueel beeld samengevat