Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Hoe vaak hebben jullie het in de vakantie niet tegen elkaar gezegd: "O, wat mooi!". Het uitzicht, de zonsondergang, een prachtig kerkje, het zandkasteel, het gevonden slakkenhuisje...
Over smaak valt niet te twisten. Een wrattenzwijn- of maraboemoeder vindt haar kleintje het mooiste jong van de hele wereld. Alle dieren zijn op hun eigen wijze prachtig. In de natuur zie je vaak prachtige vormen en herhaling. Schoonheid is nooit ver weg in ons leven en kan een bron vormen waaruit grote en kleine mensen kunnen putten. We realiseren ons terdege dat er in de wereld ook veel lelijks gebeurt en te zien is, maar wie goed kijkt ziet schoonheid zelfs in het onaanzienlijke. 'Het goede, het ware en het schone' zijn wegen naar God. Schoonheid werkt als balsem voor mensen die gekwetst zijn. In onze vijf rubrieken vind je weer bijdragen die het thema 'Wat mooi!" van alle kanten belichten. Laat je kind(eren) vertellen wat ze mooi vinden. Ontdek het samen! Veel plezier!

 

 

Ellie Keller maakte kijktafels met verschillende accenten. Maar telkens zou je kunnen zeggen ' O, wat mooi!

Marjet de Jong maakt een prachtig versje bij ons thema.

Kinderen kijken graag naar mooie dingen. Maar gelukkig vinden kinderen verschillende dingen mooi. Zo wordt de één bouwkundige en een ander pastor. Nelleke Spiljard vertelt uit eigen ervaring.

In deze tekenfilm gaat gaat het over het verschil tussen uiterlijke en innerlijke schoonheid. Dus kijk deze maand samen met je kinderen nog eens naar deze filmklassieker. Dat levert mooie gespreksstof op!

Ruth Hartog zocht in verschillende kinderbijbels naar verhalen waar schoonheid een rol in speelt.

Ieder kind kan in dit gebouw iets moois vinden. Maar wat is dat voor jouw kind?

Het is heerlijk om samen met je kind te genieten van een prachtig prentenboek. Deze maand tipt Ruth Hartog een aantal boeken die gaan over over mooi en lelijk.

Drie vervlochten wegen, drie 'transcendentals' die allemaal hetzelfde eindpunt hebben: God! Tim Schilling gaat hier dieper op in.

Ze zijn van een ongekende schoonheid, deze meetkundige figuren die ook heel vaak in de natuur voorkomen. Je kunt een boom heel makkelijk zelf tekenen volgens dit principe.

Iets dat met liefde is gemaakt heeft een bijzondere schoonheid. Met een kijktafel breng je de schoonheid rechtsstreeks in je huiskamer.

Ieder dier is uniek. Kijk samen naar de afbeeldingen en vertel welke afbeelding jij het mooiste vindt.

Twee voorbeeldgebedjes waarmee we God kunnen bedanken.

Dit prachtige verhaal - gezongen/verteld door Harry Jekkers-  gaat over een schilderij waar iedereen van mag genieten. Totdat de bezitter ervan hoort dat het veel geld waard is....

Je vingerkootjes, een schelp, de Mona Lisa: allemaal gemaakt volgens een mooi concept dat gebaseerd is op een verhouding die 'de gulden snede' heet.

Een aantal vragen over het thema 'mooi' kunnen het gesprek op gang brengen met wat oudere kinderen.

Dit lied van Maarten van Roozendaal vat ons thema prachtig samen.