Klaar voor de start?

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Tips voor doen en laten

blij kind IMG 8406* Spreek eens met alle ouders die 'langs de lijn' staan bij een wedstrijd om voor beide partijen te juichen. Dat geeft zowel de ouders als de kleine spelers een bijzondere ervaring!

* Laat je kinderen eens dromen over in welke sport ze zouden willen uitblinken. Hoe zou dat voelen? Ga ervoor. Wie weet wordt je kind later misschien geen stervoetballer, maar wel een goede sportjournalist(e)...

* Als je zelf coach bent van een sportteam: prijs de kinderen op een respectvolle en toegewijde manier. Daar groeien kinderen meer van, dan van slecht gegeven kritiek.

* 'De ziel gaat te voet'. Ga dus eens wat vaker wandelen en kijk aandachtig om je heen. Wijs je kinderen op dat ene torretje, het bijzondere licht in het bos, dat kleine blauwe bloemetje ...

* Help je kinderen met hun grens verleggen. Stimuleer hen op de fiets als er tegenwind is, om toch stevig door te trappen en niet meteen te vragen of jij ze wil duwen.

* Roep niet te vaak onnodig: 'Voorzichtig... voorzichtig'. Je kind durft. Het leven gaat gepaard met vallen en opstaan. En er liggen rubberen tegels onder het klimrek. Kusje erop, over!

* Twee van de redactieleden kregen - in de jaren zestig - in hetzelfde zwembad zwemles. Brandenburg, een openluchtzwembad. De zwemles was 's ochtends om zeven uur. Op een krijtbordje stond de temperatuur van het water geschrven. Soms 14, soms 16 graden. Zelfs een keer 10 graden. Ze herinneren zich ook allebei de 'bibbersnoepjes' na afloop. Die deden wonderen en in korte tijd - zes weken - haalde je je zwemdiploma!

csm 2018 08 dafneschippersbrug zomer 568571d7c5* Is competitie niet in tegensprak met het geloof? Bedenk: God vraagt wel om excellentie, je best doen, uit je zelf halen wat er inzit, je talenten ontwikkelen. Maar nooit ten koste van anderen!

* Geloofsopvoeding is opvoeden vanuit je eigen geloof. Niet iets wat je met een trechtertje in je kind giet. Blijf relaxt!

* Op veel plekken in parken zijn trimparcoursen e.d. aangelegd. Ga eens naar de nieuwe Daphne Schippersbrug in Utrecht. Daar staan markeringen zodat je een 100-meter wedstrijd houden. Misschien een mooi idee voor deze nazomer. Om samen naar zo'n plek toe te gaan en lekker te bewegen.

* In de dierentuin in Groningen kun je elektronisch je eigen snelheid vergelijken met die van verschillende dieren. In andere dierentuinen kun je vaak de snelheid of de afstand die dieren afleggen in een dag, op een bord lezen. Dan krijg je vanzelf respect voor trekvogels!

flightdeck53 trampolineparkflightdeck53hilversum 4* Hoewel niet iedereen er blij mee is, is het vast wel een bijzondere ervaring om in een kerk die is omgebouwd tot een springcentrum op een trampoline te springen. In Hilversum, Den Haag, Eindhoven... Een andere manier om naar de hemel te streven...

De foto is genomen in een Springcentrum in een kerk in Hilversum.

* In de rubriek 'vertellen' vind je bij de prentenboeken een humoristisch versje voor 'verliezers'. Fijn om voor te lezen als je kind iets niet onder de knie krijgt, hoe hij/zij ook oefent. Ga naar...

 

de redactie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikelen in dit thema Klaar voor de start?

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook