Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Voor de verandering

Veertigdagentijd en Goede Week 2019

We gaan op weg naar Pasen. Veertig dagen proberen we ons voor te bereiden op dit feest. Tijd om bewust met onze levensstijl bezig te zijn, tijd voor verandering misschien? Veranderen, omdat we diep van binnen weten dat dit goed is voor onszelf en voor de ander. Onze kinderen geven we daarmee een goed voorbeeld. Misschien kunnen ze meedoen. Een beetje anders omgaan met eten, tijd, met anderen, met God. Als we door ons veranderende gedrag geld uitsparen, kunnen we dat beschikbaar stellen aan de ander die dit goed kan gebruiken. Denk aan de Vastenactie die zich richt op de armsten in Afrika en dit jaar als thema heeft "Water verandert!". Ondersteun je voornemen met een simpele kijktafel die elke week een beetje verandert. Er is een bijpassend versje, een bijbelverhaal, prentenboek en liedje! Stel zo je eigen veertigdagenmoment samen, en draai steeds een steentje om. Gebedjes, tips en een verdiepende column kunnen je helpen om de Veertigdagentijd en de Goede Week - op weg naar Pasen - thuis te beleven.

Tijdens de veertigdagentijd verandert de kijktafel telkens, omdat we voor de verandering anders willen omgaan met dingen, mensen en God. Ellie Keller maakte - als voorbeeld - zeven eenvoudige kijktafels.

Voor elke week van de Veertigdagen-tijd een passend versje gemaakt door Marjet de Jong.

Bij iedere week van de Veertigdagentijd hebben we een mooi liedje gezocht, passend bij het thema. Misschien kun je er een afspeellijst van maken, zodat je ze vaak kunt luisteren!

Bij elke elke week van de veertigdagentijd zocht Ruth Hartog een prentenboek dat past bij het accent van die week.

Voor elke week een prachtig bijbelverhaal, dat naadloos aansluit bij het weekthema!

Tim Schilling vertelt uit eigen ervaring over de opvoeding van zijn kinderen. De ontdekking van wat de apostel Paulus als liefde ziet hielp hem erbij!

Vier tips om het in de veertigdagentijd voor de verandering eens anders te doen.

Met behulp van de verschillende bijdragen op deze site stel je makkelijk een een vier-moment(je) samen om thuis deze tijd nog zinvoller te beleven.

Een leuk versje voor Palmpasen, waarbij de buxusmot roet in het eten gooit.

De vrouw van Pilatus, de Goede moordenaar en Jozef van Arimata in 'uitknipversie'

Versjes voor Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag.

In de Goede Week staan drie figuren centraal die anders omgaan met Jezus.

Marjet schreef een paas-sprookje op rijm over Kriek, de paashaan. Mediabedrijf Trideo maakte er een filmpje van en leest Roderick Vonhogen leest voor.

Mooie gebedjes over verandering en de lente.

God veranderde de donkere aarde in een prachtige wereld! Met Pasen verandert het leven van donker naar licht!

Ons thema 'Voor de verandering' visueel samengevat.