Thema: Geboorte-verhaal 2021

Bidden en vieren

Hier vind je voorbeelden van gebedjes en viermomenten voor thuis,
en informatie over rituelen en tradities.

Aandachtsmoment Kerstmis in je gezin

Jezus is geboren, een groot geschenk van God. Als je thuis gelovige aandacht wilt besteden aan de boodschap van Kerstmis heb je houvast aan deze 6 stappen. Veel plezier!

kerst thuis 2021 stap 1

 

 

1 Zet op tafel een aantal voorwerpen neer die Kerstmis verbeelden (bijv. een paar kerststal beeldjes, een van je kaarten die je hebt gekregen, een foto van iemand die er niet bij kan zijn, een dierbaar stukje decoratie, kerstgroen/dennenappels, ster) en plaats er een kaars of waxinelichtje bij. Leg er ook een kerstverhaal bij (bijv. een kinderbijbel of een print)


kerst thuis 2021 stap 2

 

2. Voer een gesprekje in de kring: dat het vandaag een bijzondere dag is, vraag wat Kerstmis is, waarom we het vieren, hoe het voelt, wat fijn is en waarom.


kerst thuis 2021 stap 3

 

 

3. Lees het kerstverhaal uit een kinderbijbel. Doe dit met veel leven, ieder leest een stukje, of sommigen beelden het uit, eventueel verkleed.


kerst thuis 2021 stap 4

 

 

4. Zing samen een mooi kerstliedje wat jullie aanspreekt


kerst thuis 2021 stap 5

 

5. Maak het even stil en ga voor in gebed: dank God voor het kerstkind dat ons allemaal vult met vrede en goede wil en …; bid voor de wereld waarin we leven …; voor mensen die het moeilijk hebben, ver weg en ook dichtbij …; Dank God voor elkaar, voor jullie gasten, voor eten, drinken en gezelligheid… Laat ieder toevoegen wat hij zij nog wil zeggen/bidden. (Eindig evt. met het Onze Vader).

 

 

kerst thuis 2021 stap 66. Zing nog een kerstliedje en zet dan muziek op waarop je kunt dansen. Wie wil zitten tekenen kan dat doen. Intussen maak jij iets klaar om te drinken en eten, passend bij het tijdstip. Zet de kerststal-beeldjes weer terug en vier feest.

Marjet de Jong

Artikelen in dit thema Thema: Geboorte-verhaal 2021

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook