Thema: Geboorte-verhaal 2021

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Geboorteverhalen in prentenboeken

Met de blijdschap en de babydromen in prentenboeken kun je heerlijk meeleven. Maar het blijft niet bij dromen, ook praktische zaken horen erbij: hoe het nieuws bekend werd, welke namen favoriet waren en wat zo'n baby allemaal nodig heeft. Eén baby? In de dierenwereld zijn het er soms wel negen tegelijk! Mooie verhalen voor papa's, mama's, broertjes en zusjes, en natuurlijk voor ook voor ieder kind zelf, om samen te bekijken en van te genieten.

Mejuffrouw Muis krijgt muisjes

mejuffrouw muis krijgt muisjes Wat waren ze in de wolken,
mejuffrouw Muis en haar dokter,
als in de zevende hemel zo blij.
Nog negen dagen wachten
dan kwam er een piepklein muisje bij.

mejuffrouw muis krijgt muisjes 1In dit nieuwe boek in de serie van Mejuffrouw Muis, zet zij de grote stap naar het moederschap! 

Mejuffrouw Muis wil een meisje met een strikje in haar staart, maar haar doktervriend en hondje Lucebert hebben hun eigen babydromen.

Samen met haar dokter bereidt ze zich voor: een knuffel, een flesje, een buggy. Ze bedenken de beste namen voor een jongen én voor een meisje en discussiëren over de slaapplaats: een wiegje, een ledikant, of – zoals Lucebert suggereert – een mand.

Na negen lange dagen wachten en bakkeleien krijgen ze alle drie hun zin: niet één muisje, maar negen babymuisjes telt het gezin!

Prentenboek met paginagrote gedetailleerde kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Elle van Lieshout & Erik van Os & Maije Tolman - Mejuffrouw Muis krijgt muisjes

Daar ben je

daar ben je coverPoëzie-prentenboek voor de allerjongsten, met ritmische versjes en wondermooie prenten over luiers, krampjes, knuffels en het ontdekken van de eerste woordjes. Over heel veel slapen, of juist niet…

De paginagrote illustraties gemaakt door Charlotte Dematons bepalen grotendeels de sfeer van het boek. Omdat er zoveel op te zien is, is het een fijn boek om samen mee bezig te zijn, en te ontdekken wat er allemaal voor de nieuwe baby in huis is en wat een kindje allemaal nodig heeft.

daar ben je binnenwerkVierkant poëzieprentenboek met sfeervolle kleurenillustraties van Charlotte Dermatons. Vanaf ca. 6 maanden en broertjes en zusjes t/m 4 jaar.
Kijk hier voor een korte impressie van het boek.

Hans en Monique Hagen - Daar ben je

 

 Lied voor een girafje

lied voor een girafje coverPapa zingt! Heel zachtjes zingt de giraffenvader een liedje voor zijn ongeboren giraffenkind. Over hoe de wereld er uit zal zien. Over mama die zo mooi op haar poten staat. Over gevaar... En ja, papa zingt tenslotte ook over zichzelf. 

Een giraf, die binnenkort vader wordt, vertelt zijn kleintje over hoe de wereld eruit ziet en hoe bang hij is of alles wel goed gaat.

Een prentenboek voor vaders, en natuurlijk ook voor moeders, om samen met je kind over het leven na te denken. Op rijm met bruin gele illustraties van Sebastiaan van Donink, voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.

Edward vd Vendel - Lied voor een girafje

 

 

Wat dacht je van een wiegje 

wat dacht je van een wiegje coverMuis en egel krijgen een kindje. Ze zijn dolgelukkig met de aanstaande gezinsuitbreiding en gaan meteen aan de slag met het babykamertje. Als alles klaar is, en de bevallig begint, komen ze echter voor een onverwachte verrassing te staan. Maar gelukkig bieden hun vrienden ogenblikkelijk een helpende hand.

Prentenboek met sfeervolle schilderingen in kleur van Alex de Wolf. Het hele verhaal loopt vloeiend op rijm. De baby's van muis en egel zijn van gemengd ras en dat is ook op de prenten te zien. Over de geboorte wordt onverbloemd verteld.

Een boekje voor aanstaande ouders en voor nieuwbakken broertjes en zusjes. Vanaf ca. 4 jaar.

Marianne Busser en Ron Schroder - Wat dacht je van een wiegje

 

Verrassing

verrassing coverEen boek over het moederschap: het begint met een vogel volgetekend met kleine vogeltjes ('Verlangen'), via een vogel met allemaal kleine vogeltjes op haar rug ('Genieten'), tot een vogel die kleine vogeltjes nakijkt die wegvliegen ('Loslaten'). De vogels zijn in felle kleuren afgebeeld op een donkere achtergrond.

Kijk hier naar een kort filmpje dat laat zien hoe Mies van Hout haar vogels tekent.

Mies van Hout - Verrassing

  

Ruth Hartog en Edith Vos

Artikelen in dit thema Thema: Geboorte-verhaal 2021

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook