Wat is wijsheid?

Kerkelijk jaar op een nieuwe poster

Het Centrum voor Parochiespiritualiteit vroeg Marjet de Jong een nieuwe poster te maken van het kerkelijk jaar.

katholiek jaar kalender 2020 def a4 formaat gecompr 72kbTim Schilling van het CPS vertelt: 

'Een van de grootste uitdagingen van het leven is om de wereld te leren kennen als God wereld. De ruimte, de wereld, waarin wij bewegen is een geschenk van God. De tijd is ook een geschenk van God.

Maar wij zijn als mensen geneigd om onszelf centraal te stellen. Onze vieringen, onze sacramenten en onze kerkelijk jaarkalender helpen ons om de wereld te zien voor wat het is: Gods wereld.

En daarom wilden wij op het CPS aandacht vragen voor het kerkelijk jaar – voor hoe het ingedeeld is, en voor wat het kan voor ons betekenen. Mijn collega Mirjam Spruit zei, het zou mooi zijn als er een nieuwe poster kwam, die hoogtepunten van het liturgisch jaar laat zien.

Ik zei, Goed idee, en laten we ervoor zorgen dat het mooi wordt, want God is mooi, en spreekt door de schoonheid.
En dus hebben wij Marjet de Jong gevraagd om de poster te maken die wij vandaag aan de kinderen zullen laten zien.
In deze poster staat Jezus centraal.'

In onderstaand filmpje vertellen Tim en Marjet over wat er op de poster te zien is, en gaat Tim met kinderen in gesprek. 

 

De poster kan zowel thuis als op school en in de parochie gebruikt en opgehangen worden. 
Zelf een poster bestellen? De poster is te bestellen afgedrukt als poster op A3 formaat en A2 formaat.  Klik hier voor de webwinkel van het CPS.

Artikelen in dit thema Wat is wijsheid?

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook