Thema: Weggerolde steen 2021

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Leven onder de steen

Op zondagochtend gaan enkele vrouwen in alle vroegte naar het graf van Jezus. Daar zien ze dat de steen van het graf is weggerold. Wat gek! Achter de weggerolde steen, vinden de vrouwen een leeg graf. Het gestorven lichaam van Jezus is er niet meer. Maar ook Jezus die leeft vinden zij er niet. Het graf is echt leeg.

Het geheim van de steen
Pas als de vrouwen en de leerlingen van Jezus zich omdraaien en op weg gaan, dán ontmoeten ze Jezus. Wat zijn ze blij! Tegelijk zijn ze in de war van wat Jezus zegt. Ze kijken naar en denken aan Jezus, en vergeten helemaal de steen, en het lege graf.
Toch heeft de steen zijn eigen geheim! Want onder die zware steen, onder élke steen die op de grond ligt zit leven! Je vindt er leven waar je anders nooit op let. Kijk maar met ons mee!

stenen in de tuin

Ga je mee op zoek naar het verborgen leven onder de steen?
Ga naar buiten en zoek naar stenen die er al een tijdje liggen. Een stenen plantenbakje op je balkon, een verdwaalde steen in het bos langs het pad, een scherf van een dakpan op een bouwplaats, een steen in je tuin of bij oma in de tuin. Als je samen zoekt, zie je overal stenen!

beestjes onder de steenKijk voor de opdracht voor de wat grotere kinderen naar deze tuinles met opdracht van Rotterdam Vakmanstad. (Je vindt er een zoekkaart voor allerlei diertjes die onder de stenen leven.)

Voor peuters en kleuters kijk je op ‘Beestjes zoeken’ van Natuurmonumenten.

Veel plezier bij jullie zoektocht naar het geheime leven onder een steen!

Manon van den Broek

Artikelen in dit thema Thema: Weggerolde steen 2021

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook