Weggerolde steen

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Paasgroet!

Maak een Paasgroet 2021! Deze fleurige 3D eieren maak je makkelijk van papier, met stiften, een schaar en wat draad. Hang ze op in een mooie tak, opgeraapt op straat of in bos of park. Ook leuk: maak er méér en geef ze weg aan vriendjes, buren of aan opa en oma. Ze passen met gemak door de brievenbus!

Symbool
Het ei is een paassymbool omdat uit een bevrucht ei het nieuwe leven komt. En dat geldt niet alleen voor kippen, maar voor bijna alle levende wezens! Het nieuwe leven dat Jezus krijgt is anders: de overwinning op de dood en het onrecht dat Hem is aangedaan. Misschien kun je een ei ook zien als de grote steen die van het graf is weggerold. Pasen belooft dat onze dood niet het einde is; alle mensen van goede wil zullen leven in het eeuwige Licht.

Nodig:
- wit of gekleurd stevig papier
- potlood, schaar, lijm
- naald en draad
- voor het versieren: stiften, evt. stickertjes, glimmertjes, lintjes, net wat je in huis hebt.

Doen:
eiknutsel 1 tekenen

 

1 Knip als modelletje een symmetrische eivorm van dubbelgevouwen dik papier, vouw open en trek die een aantal keren om op je papier, twee keer voor één 3D ei. Voor 6 eieren bijvoorbeeld heb je 12 eivormen nodig, 6 met de inkeping bovenin en 6 onderin.


 

 

 

 

 

 
eiknutsel 2 kleureneiknutsel 3 kleuren achterkant

 

2 en 3 Kleur/versier de eivormen, kleur ook de achterkant van het papier. (Tegen het licht houden, dan zie je waar je bent). Deze stap hoeft niet bij gekleurd, gedecoreerd hobbypapier. Maar is wel leuk.

 

 

 

 

 

 

 eiknutsel 4 uitknippeneiknutsel 5 schuiven

 

 

4 en 5 Knip ze daarna netjes uit, maak de inkepingen. Schuif bovenei en onderei in elkaar.
TIP: Je mag natuurlijk ook eerst uitknippen, dan kleuren. Maar dat is minder makkelijk.

 

 

 

 

 

eiknutsel 6 prikken ophangdraad

 

 

6 Prik gaatjes in de punten bovenaan en trek er een ophangdraadje doorheen.


 

 

 

 

 

7 Hang de eieren aan een mooie tak die in een vaas op tafel staat. Of doe ze plat in een envelop en stuur ze als Paasgroet. Vrolijk Pasen!eiknutsel 7 resultaat bew

Marjet de Jong

 

Artikelen in dit thema Weggerolde steen

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook