Lichtjes naar huis

Thema van Advent en Kerst 2022

Waar ben je thuis? In de donkere wintertijd is thuis een plek van licht en warmte. In de Advent zijn we ook op weg naar huis: de kerststal als plek waar iedereen zich geborgen voelt: een thuis, een plek van licht, vrede en goedheid. Daarom is ons adventsthema 'LICHTJES NAAR HUIS'. Er hoort een versje bij dat je week na week verder kunt lezen op weg naar 25 december. Het vertelt elke week over een soort licht: sterren van belofte en toekomst; de roeping om zelf Licht uit te dragen (zoals Maria); licht in de duisternis als je twijfelt (zoals Jozef); betrouwbaar licht waar je zo achteraan kan (zoals de herders); en met Kerstmis 'lichtjes in de ogen': over de ervaring van Gods liefde als je oog in oog staat met het Kerstkind. De adventsfilmpjes van Kleine Uil wordt wijs passen erbij.
Maak van Advent een mooie tocht. Je kunt met je kind(eren) Meikes huisjes-halsketting maken voor als ze in het donker buiten zijn. Een adventskrans maken met een sterrenboom als kijktafel. Lees de column van Tim en proef de gebeden van Nelleke, kijk de adventsfilmpjes, lees verhalen over licht.
We hopen dat je je thuis zult voelen in het kerstverhaal ook in een onzekere wereld, en dat je voor licht en thuisgevoel kunt zorgen voor mensen die daar enorm naar verlangen. Kijk rond op de site en kom in beweging naar Kerstmis met een licht hart.

Een mooie Advent gewenst van Edith, Meike, Nelleke, Tim en Marjet

 

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook