Lichtjes naar huis

Bidden en vieren

Hier vind je voorbeelden van gebedjes en viermomenten voor thuis,
en informatie over rituelen en tradities.

Tip: Van donker naar licht. Gebeden rond de kerststal

Het valt bisschop De Korte op dat menige katholiek ‘sprakeloos’ is. We vinden de woorden niet om ons geloof te verwoorden. Theoloog Sam Goyvaerts ziet hetzelfde waar het om gebed gaat: katholieken hebben moeite om de relatie met God vorm te geven in hun dagelijks leven. Dan is het wel fijn dat uitgeverij Adveniat nu met een boek komt dat daarbij helpt.

Van donker naar licht. Gebeden rond de kerststal voorziet ons van bezinning en gebeden die ons helpen om stil te staan bij Gods aanwezigheid in de Advents- en Kersttijd. De bijdragen zijn van onder meer Herman Finkers, Anselm Grün, Nynke Dijkstra en Manon Vanderkaa. De verhalen en gebeden daarin zijn ook te horen via een video-link.

cover van donker naar licht kerststal gebeden bij de kerststal web rgbBiddend op weg met Maria en Jozef naar de Advent en naar Kerstmis. Kijkend naar de video’s van alle gebeden met prominente katholieken. Mijmerend over de figuren uit de Kerststal en zo het geheim van Kerstmis naderen.

Het boek kost als losse bestelling € 9,99

Het boek is te bestellen bij de webwinkel van Adveniat.

 

Isabella Wijnberg bidt het gebed van de Veertien engelen, uit het gebedenboek.

Artikelen in dit thema Lichtjes naar huis

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook