Lichtjes naar huis

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Kleine Uil wordt wijs - Op weg naar het licht van Kerstmis

Kleine Uil wordt wijs gaat op weg naar Kerstmis. Joes en Mara verheugen zich er zó op. Maar het duurt nog wel even. Ondertussen zijn er zoveel leuke dingen te doen, zoals Sinterklaas vieren en meedoen in het kerstspel. Voor elke adventsweek is er een apart filmpje. De belangrijkste gebeurtenissen uit het kerstverhaal komen langs: Johannes die uitkijkt naar de komst van Jezus, Maria die een boodschap krijgt van de Engel, de droom van Jozef en de herders die door engelen op weg naar het Kerstkind gezet worden.

Alle aflevering staan hier onder elkaar. Bekijk er elke week één. 

 

 

 

 

De filmpjes zijn vrij toegankelijk op internet. Doordat ze aansluiten op de lezingen van het r.k. leesrooster vormen ze een mooie opstarter voor kinderwoorddienst/kindernevendienst en catechese. In de klas helpen ze de leerkracht invulling te geven aan levensbeschouwelijke vorming. In deze adventsserie wijken de lezingen iets af van het RK leesrooster, maar volgen ze de gebeurtenissen van het kerstverhaal.

Colofon
Uitgave: 2022 Adveniat, Baarn
Teksten, poppen en tekeningen: Marjet de Jong
Poppenspel: Mariska Litjes, Marjet de Jong
Opname en editing: Mannes van der Burg
Vertelstem verhaal: Tom Dirks
Muziek: Esther Ocheng
Opname en mixage: Kees van Mechelen
Redactieadvies en webmaster: Edith Vos

YouTube kanaal ‘Kleine Uil wordt wijs

Kleine Uil wordt wijs is mede mogelijk gemaakt door de StBKBO te Nieuw-Vennep.

 

Artikelen in dit thema Lichtjes naar huis

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook