Soort na soort

Thema van Nazomer Geloven thuis 2022

Ook kinderen krijgen de boodschap mee dat we anders en behoedzamer moeten leven op onze planeet. Het zijn grote vraagstukken waar je je vanzelf heel klein bij kunt voelen! Met het nazomerthema SOORT NA SOORT willen we de andere kant van dezelfde medaille laten zien, hoe je je groot kunt voelen, als onderdeel van de natuur, die zo wonderbaarlijk in elkaar zit. Is het geen magistraal verhaal, hoe God in zes dagen ons heelal en perfecte leefomstandigheden op aarde schept, en alle wezens in het leven roept, soort na soort? En dan de zevende dag voor rust bestemt? De wijsheid van dat verhaal kan je leren vertrouwen te hebben in de Vader, in mensen van goede wil, in jezelf. We benadrukken deze maand de verwondering en dankbaarheid die je kunt voelen als je stilstaat bij de natuur en elke nieuwe dag. SOORT NA SOORT gaat over de variatie die in de schepping zit, over ordenen, verzamelen en sorteren, spelen, vlinders fotograferen, creatief zijn. Over prachtige dierenprentenboeken en over wat je tegen God wilt zeggen in gebed. Als vanzelf komt de heilige Franciscus van Assisi (4 oktober) aan bod. Ontdek alle rubrieken soort na soort!

Tim, Marjet, Ellie, Nelleke, Ruth, Meike en Edith

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook