Soort na soort

Kijken & spelen

Hier vind je inspirerende voorbeelden van hoe je kunt kijken en spelen passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Soortenspelletje: Pim-Pam-Pet

Als de herfst begint en je binnen wilt blijven, speel dan dit Soorten-Pim Pam Pet!

Nodig:

• Kaartjes met opdrachten. Maak ze zelf en schrijf er op:

DIEREN

VISSEN

VOGELS

ZOOGDIERENvlinderverzameling

VLINDERS

ZWEMVOGELS

ZEEDIEREN

WOESTIJNDIEREN

DIEREN MET PRACHTIGE KLEUREN

Enzovoort. Verzin zelf nog meer soorten.

• Een Pim-Pam-Pet draaischijf met letters. Heb je die niet, gebruik dan een online versie. Deze vind je bij https://wordwall.net/nl/resource/516156/pimpampet Of gebruik Scrabble-letters of zelfgeschreven papiertjes met letters in een washandje.

Spelen

Bepaal met een dobbelsteen of door te loten wie er mag beginnen. Speel - als warming up - eerst een ronde met alle deelnemers met het kaartje DIEREN. Daar kunnen ook jonge kinderen mee uit de voeten.

Draai de schijf (of grabbel een letter). Degene die aan de beurt is noemt een dier met de tevoorschijn gekomen letter. Als het antwoord goed is, is de volgende aan de beurt met een nieuwe letter. Is het fout of lukt het niet, dan mag de volgende speler het proberen met de letter die nog voorstaat.

Heeft iedereen een dier gevonden? Ga dan door de stapel met kaartjes heen. Je kunt een hele ronde spelen waarbij iedereen op hetzelfde kaartje reageert, maar je kunt ook per persoon een nieuwe letter nemen. Als de groep dieren specifieker en dus kleiner is, wordt het steeds moeilijker.

Er worden geen punten gegeven, anders wordt het competitief. Maar het mag natuurlijk als je wilt.

Samen noem je zo soort na soort op! Veel plezier!

Edith Vos - van Norren

Artikelen in dit thema Soort na soort

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook