Soort na soort

Kijken & spelen

Hier vind je inspirerende voorbeelden van hoe je kunt kijken en spelen passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Vlinderfoto's soort na soort

Vlinder Beppie de Rooy foto Elisabeth IsmailBeppie de Rooy werkt in een uitgeverij en is verslaafd aan het maken van vlinderfoto's, soort na soort. Op Instagram kun je haar foto's zien.

Zo word je een goede fotograaf

Zet een vlinder op de foto
Vlinders willen nooit op de foto. Ze vliegen altijd weg, zitten op z’n kop, hebben hun vleugels dicht. Je zou er helemaal gefrustreerd van raken. Maar wat moeilijk is, kan soms ook leuk zijn. Want als het dan een keer lukt om een vlinder mooi op de foto te zetten, dan ben je dus wel een supergoede fotograaf. Het voordeel is dat je er niet voor weg hoeft, de vlinders kunnen gewoon bij jou in de straat zitten, bij het voetbalveld, in de tuin van de buren of in jullie eigen tuin. Je kunt dus een goede fotograaf worden zonder dat je eropuit hoeft en zonder dat het iets kost. Wel even vragen aan je vader of moeder of je hun telefoon mag gebruiken. Dan zeg je gewoon even dat ze een mooie vlinder van jou terugkrijgen. En o ja, helemaal super is het als je hun lange tong op de foto zet, daarmee smikkelen ze van het stuifmeel uit de bloemen.

Hier zie je een paar voorbeelden van vlinderfoto’s, gewoon met de telefoon genomen, vlinders die je overal kunt zien, als je goed kijkt. Veel succes!

TIP: heel erg zachtjes naar de vlinder toelopen, sluipen en geen snelle bewegingen maken.

Vlinder citroenvlinder beppie de rooy 

 

Dit is een Citroenvlinder. Natuurlijk heet ie zo omdat ie net zo knalgeel is als een citroen. Hij is zo druk met eten dat hij vergeet om weg te vliegen.

 

 

 

 

Vlinder groot koolwitje beppie de rooy

 

 

Hier zie je een Groot Koolwitje. Hij kan soms net zo groot zijn als de Citroenvlinder, maar hij is veel minder geel, en heeft veel wit op de vleugels. En een zwarte stip. Die heeft de Citroenvlinder niet.

 

 

 

 

Vlinder bont zandoogje beppie de rooy

 

 

Deze bruine vlinder heet Bont Zandoogje. Je ziet hem pas als je goed oplet, want er vliegt zoveel bruins buiten! Als hij zijn vleugels open heeft zie je mooie gele ogen. Daaraan kun je hem herkennen.

 

 

 

Vlinder distelvlinder beppie de rooyj

 

 

Dit is een Distelvlinder, ja logisch, want hij houdt van Distels (van die planten die prikken). Maar soms zit ie ook op andere planten. Hij is oranje met mooie zwarte punten en groter dan het Bont Zandoogje.

 

 

 

 

Vlinder atalanta beppie de rooy

 

 

Deze zwart met oranje vlinder zie je het meest. Hij is groot, en zit bijna in alle tuinen. Hij heet Atalanta. Hij is erg mooi en heeft hemelsblauwe stukjes op het uiteinde van zijn vleugels.

 

 

 

 

 

Vlinder gehakkelde aurelia beppie de rooy

 

 

Let op, deze oranje vlinder heeft gehakkelde vleugels, zo is ie geboren, dus als je een vlinder ziet met hapjes uit de vleugel, dan is het zeker weten een Gehakkelde Aurelia.

 

 

  

 

Vlinder dagpauwoog Beppie de Rooy

 

 

En deze vlinder kom je ook heel vaak tegen. De Dagpauwoog. De vlinder met de pauwenogen. Hij is makkelijk te herkennen, maar dan moet ie wel zijn vleugels open hebben, want van de onderkant is hij bijna helemaal zwart. Hij is makkelijk om te fotograferen, want hij blijft lang op dezelfde plek zitten.

Beppie de Rooy

 

Artikelen in dit thema Soort na soort

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook