Soort na soort

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Maak een soorten-mobile

Verzamelen jullie ook vaak mooie schatten uit de natuur? Misschien zoeken jullie wel graag schelpen en weet je veel van de verschillende soorten, of zoek jij liever verschillende dennenappels of noten die van de boom af vallen? Wij hebben er wat leuks van gemaakt: een mobile die de verschillende soorten laat zien maar ook samenbrengt.

Wat heb je nodig?
Touw
Een mooie tak
Misschien een priem om een gaatje te maken
Een verzameling van mooie schatten uit de natuur

Hoe maak je de mobile?
Sorteer je schatten. Dat kan je doen op grootte, op kleur, op soort of hoe je wil. (Je kunt ook de sorteerdoos gebruiken die Marjet maakte van eierdozen!)
Knip een aantal touwtjes af en maak je gesorteerde schatten per soort vast aan een touwtje. Maak de touwtjes vast aan de tak en voilá… een mobile.

In het filmpje laat Meike zien hoe een soorten-mobile er uit zou kunnen zien.

Succes!


Meike Hettinga

Artikelen in dit thema Soort na soort

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook