Soort na soort

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

4 oktober: Dierendag

Op Dierendag staat de liefde tussen mens en dier centraal. Een prentenboek dat daar prachtig bij past, is de klassieker Ze lopen gewoon met me mee.

Ze lopen gewoon met me mee

cover ze lopen gewoon met me meeKareltje is een heel gewoon jongetje. Als hij op een dag uit school komt, loopt er een nijlpaard achter hem aan. Kareltje vindt het geweldig dat hij nu net het soort jongetje is met wie nijlpaarden graag meelopen. De volgende dag zijn het er vier, de dag erna nog meer. Kareltje vindt het prachtig, maar zijn ouders zijn minder enthousiast. Ze vragen Nel Paardweg om hulp. Zij geeft een pilletje dat alles zal veranderen. 43 nijlpaarden druipen teleurgesteld af. Maar de volgende dag verschijnt er een nieuwe dierenkop boven de brug…

Margaret Mahy en Steven Kellogg, Ze lopen gewoon met me mee

 

 

 

Liedje: Iets van alle dieren

Dit vrolijke liedje laat zien dat dieren en mensen meer op elkaar lijken dan je misschien zou denken. Iets van alle dieren zie je terug bij jezelf. Dat komt omdat God zowel dieren als mensen heeft gemaakt. Ze komen uit zijn hand en daarom hebben mens en dier een bijzonder band.

Je kunt het liedje van Marcel en Lydia Zimmer hier luisteren en bekijken:

Ruth Hartog - Hoogendam

 

Artikelen in dit thema Soort na soort

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook