Soort na soort

Nieuw bij Adveniat: Kinderfilmpjes rond evangelieverhalen

Kleine Uil wordt wijs

Een nieuwe, leuke manier om je kind bijbelverhalen te vertellen! Vandaag is het eerste filmpje ‘Kleine Uil wordt wijs’ online gezet, waarin de kijkertjes kennismaken met Joes, Kleine Uil en een spannend verhaal uit het ‘Boek van mijn Moeder’. De eerste keer gaat het over 'Lazarus en de rijke'. Deze parabel wordt op 25 september ook in de r.k.kerk (en menige PKN kerk) gelezen. Handig voor wie kinderwerk & catechese doet! 

kleine uil en joesEven kennismaken? Kleine Uil woont met zijn wijze Moeder in de kerktoren. Op wonderbaarlijke wijze komt hij terecht voor de deur bij Joes. Dan begint een vriendschap waarin verhalen een grote rol spelen. Verhalen uit het Boek van zijn Moeder. Want Kleine Uil mag dan een uilskuiken zijn, hij is niet zo dom als hij denkt!

De filmpjes komen vrij beschikbaar op internet en duren ca. 7 minuten. Je kinderen kunnen ze zelf bekijken (en nóg eens, als ze willen). Zo gaan ze mee op verhalenreis met Kleine Uil, Joes en Mara. Ze worden meegenomen in het poppenspel, ze horen de verhalen van en over Jezus en de reactie van de vriendjes. Zo krijgen ze grote geloofsthema’s mee: verwondering, oog hebben voor elkaar, dankbaarheid, een tweede kans geven, en nog veel meer.

Doordat de filmpjes aansluiten op het r.k. jaar vormen ze een mooie opstarter voor kinderwoorddienst / kindernevendienst en catechese. In de klas helpen ze de leerkracht invulling te geven aan levensbeschouwelijke vorming. En thuis reiken ze handvatten aan voor een mooi gesprek met kinderen of kleinkinderen!

 

De filmpjes
Het eerste filmpje over oog hebben voor elkaar is te zien op Kinderwoorddienst.nl, klik op zondag 25 september. 

Het tweede filmpje gaat over bedanken. Het is te zien op Kinderwoorddienst.nl, klik op zondag 8 oktober.

Blijf op de hoogte en volg ons op Facebook:  

De makers
De serie wordt gemaakt door een enthousiast team bestaande uit:

Marjet de Jong: poppen, teksten, illustraties, poppenspel

Mariska Litjes: poppenspel

Mannes van der Burg: camera, opname en editing

Tom Dirks: verteller

Esther Ocheng: muziek 

Edith Vos: webmaster, redactieadvies

Facilitair uitgever: Adveniat, Baarn

Met steun van: StBKBO, Nieuw Vennep

Met dank aan: Roderick Vonhögen

 

Edith Vos

Artikelen in dit thema Soort na soort

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook