Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Bijbelverhalen die uitnodigen om aan de slag te gaan

En nu mag jij! Deze uitnodiging klinkt in tal van bijbelverhalen. Steeds weer roept God mensen om in zijn Koninkrijk aan de slag te gaan. God geeft ons verantwoordelijkheid. Hij vraagt ons om onze talenten te gebruiken en ons in te zetten voor anderen. We kozen een aantal bijbelverhalen uit waarin iemand geroepen wordt om aan de slag te gaan, maar jij kent er vast nog meer!

Adam

adamDe eerste mens, Adam, krijgt van God een prachtige opdracht. Hij mag alle dieren een naam geven. Ook zegt God dat Adam en Eva voor de aarde mogen zorgen en haar mogen bewerken. God vertrouwt zijn meesterwerk aan de mensen toe. Wij mogen deze opdracht van Adam en Eva voortzetten. Reden te meer om goed voor de aarde te zorgen en er zuinig op te zijn!

Je vindt het verhaal van Adam en Eva o.a. in de Voorleesbijbel deel 1

 

 

 

 

Mozes en Jozua

jozua

Mozes heeft het volk naar het beloofde land geleid. Na een lange en moeilijke tijd komen ze bij Kanaän aan. Mozes mag echter zelf het beloofde land niet ingaan. God wijst een opvolger aan, Jozua. Hij zal met het volk het land binnengaan. Mozes liet Jozua bij zich komen, liet hem plaatsnemen voor de priester en voor het hele volk en legde hem de handen op. Zo geeft Mozes Jozua de leiding over het volk.

Je vindt het verhaal over Jozua o.a. in Alle mensen van A.F. Troost

 

 

 

 

Elia en Elisa

elia en elisa overdracht van de mantelAls Elia, de profeet, oud geworden is, geeft God hem een opvolger, Elisa. Op een heel bijzondere manier neemt Elisa de taak van Elia over. Er komt een wagen met paarden uit de hemel en deze neemt Elia mee naar de hemel. Zijn mantel blijft achter. Als Elisa deze aantrekt, voelt hij dat de kracht van God die met Elia was, nu met hem is. Zo kan hij de moeilijke taak vervullen die op hem wacht.

Je vindt dit verhaal o.a. in Hosanna! van Kolet Janssen

 

 

 

Het jongetje met vijf broden en twee vissen

kb brood en visVijfduizend mensen waren ingespannen aan het luisteren naar wat Jezus hen vertelde over het Rijk van God. Als de avond valt, vraagt Jezus aan zijn vrienden: 'Kunnen jullie de mensen te eten geven?' Zijn vrienden raken in de war: wie heeft er nu eten voor zo’n grote groep mensen? Ze vinden alleen een jongetje, dat vijf broodjes en twee vissen bij zich heeft. Jezus neemt de broden en de vissen, dankt God, breekt en deelt, totdat iedereen genoeg heeft. Met dat kleine beetje wat het jongetje bij zich had, kan Jezus wonderen doen. Zo mogen ook wij wat we hebben aan gaven en talenten aan Jezus geven. Hij kan er grote dingen mee doen!

Je vindt het verhaal van de wonderlijke broodvermenigvuldiging o.a. in Bijbel voor kinderen van Marianne Busser en Ron Schröder

 

 

 

 

 

Pinksteren

pinksterenKees de Kort beschrijft op een prachtige manier hoe het Pinksterfeest tot op vandaag door gaat. Hij schrijft: Het Pinksterfeest gaat door. Nog steeds zoeken de mensen elkaar op, vertellen van Jezus, zingen van Hem en helpen elkaar waar het nodig is. Elke dag een beetje Pinksterfeest, als je leeft in de geest van Jezus!

Kees de Kort, Hemelvaart en Pinksteren

 

Ruth Hartog - Hoogendam

 

Artikelen in dit thema En nu mag jij

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook