Wie is je familie?

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken en kinderboeken over familie

Wat zijn er veel boeken over familie! Over de plek waar je thuishoort, en de mensen die bij je horen. Natuurlijk zijn dat ouders, maar ook grootouders en dieren spelen een belangrijke rol. En zelfs van bomen kunnen we als het om omgaan met elkaar gaat veel leren!

Ronja de roversdochter
cover ronja de roversdochter
Dit prachtige verhaal vertelt over een stoer meisje dat opgroeit tussen de rovers als dochter van de roverhoofdman. Maar de avontuurlijke Ronja wil anders dan haar vader niet stelen. Ze wil anders leven. Samen met haar vriend Birk, de zoon van de concurrent van haar vader, zoekt ze haar eigen weg.

ronja de roversdochter illuEen verhaal over familieliefde en ontdekken wie je zelf wil zijn. Een prachtige klassieker van Astrid Lindgren. Vanaf 7 jaar.

Ronja de roversdochter – Astrid Lindgren

 

 

 

 

 

Mama kwijt
cover mama kwijt
Dit lieve boekje voor de kleinste kinderen gaat over een uiltje dat uit het nest valt en zijn moeder kwijt raakt. Een behulpzame eekhoorn doet zijn best uit te vogelen bij wie dit kleintje thuishoort.
mama kwijt 2
Mama kwijt – Chris Haughton

 

 

 

 

 

 

 

Robin en God
cover robin en god
Robin is een jongetje dat nieuwsgierig is naar God. Hij heeft op een avond een ster zien schijnen en weet ‘daar woont God’. Met zijn vader en moeder kan hij er moeilijk over praten, maar dat kan gelukkig wel met zijn opa. Die gelooft in God en weet er best veel van. Samen met opa gaat Robin op zoek naar antwoorden op zijn vragen over God. robin en god 3

Vanaf ca. 4 jaar. 
Met illustraties van Sandra Klaassen. 

Robin en God – Sjoerd Kuyper

 

 

 

 

 

 

Als een boom
cover als een boom
Dit ontzettend mooie prentenboek gaat over bomen, maar het gaat net zo goed over ons. We zijn allemaal als bomen, vertelt het boek ons. De mooie illustraties laten ons zien hoe we als mensen net als bomen zijn. Bomen communiceren met elkaar, net als mensen. En een heel bos is sterker dan een boom alleen, zoals ook wij mensen elkaar nodig hebben.

als een boom illuDit prentenboek is bijna een gedicht dat ons laat zien hoe we bij elkaar horen, mensen en bomen verschillen niet zo veel.  Met informatie over de anatomie en tips om bomen te redden. De illustraties zijn van Felice Sala en het boek is vertaald door dichter Kees Spiering. Vanaf 4-5 jaar.

Als een boom – Maria Gianferrari

 

 

 

 

De kleine walvis
cover de kleine walvis
Het jongetje Boy woont met zijn vader aan zee. Zijn vader is visser en is bijna nooit thuis. Boy is eenzaam. Op een dag vind hij een kleine aangespoelde walvis op het strand. Hij neemt de walvis mee naar huis. Het verandert zijn leven, maar ook dat van zijn vader.
kleine walvis 2

Een lief verhaal over eenzaamheid en vriendschap.

De kleine walvis - Benji Davis

 

 

 

 

De vuurtoren
cover de vuurtoren
Een verhaal over Jonas en zijn oma. Jonas wordt opgevoed door zijn oma in de vuurtoren. Het verhaal van zijn oma, hoe ze in de vuurtoren is gekomen, de liefde in haar leven, beleef je mee door de mooie illustraties en het lieve verhaal. Oma zorgt voor Jonas, maar de rollen raken steeds meer omgedraaid, zoals dat gaat in het leven. ‘Eb en vloed, Eb en vloed, zoals het gaat zo is het goed’ is het liedje dat oma aan Jonas leert.

de vuurtoren illuEen eenvoudig en wijs boek, waar je echt een familiegevoel van krijgt. De illustraties zijn van Annette Fienieg.
Vanaf ca. 7 jaar.


Via deze link kan je het verhaal beleven op film: Vuurtoren - YouTube

De vuurtoren – Koos Meijnderts

 

Meike Hettinga

 

Artikelen in dit thema Wie is je familie?

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook