Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Het ezeltje van januari

Winter 2015

cover-2015-HetEzeltjeVanJanuari-1Dit is de maand waarin het leven weer zijn gewone gangetje gaat. Geen fonkelende feestdagen die het leven uittillen boven het gewone. Maar grijze, koude dagen. Het 'Ezeltje van januari' is deze maand onze hoofdpersoon. Het ezeltje is een symbool voor gewoon, rustig doorgaan. Trouw doen wat gedaan moet worden. Lasten dragen, eenvoudig en zonder morren. Maar o zo belangrijk ...     

Na Driekoningen (6 januari) moeten Maria en Jozef met de pasgeboren Jezus vluchten. Hun trouwe ezeltje brengt hen van Betlehem naar Egypte. Heb je weleens de rug van een ezel bekeken: er staat een tekening van een kruis op zijn vacht. Zou het zijn omdat hij de drager van Jezus is? Niet alleen op weg naar Egypte, maar ook bij Jezus' intocht in Jeruzalem, wanneer de mensen hem toejuichen als een koning door God gezonden, mag de ezel Jezus dragen. Zo kiest God zijn helpers. Zo kunnen ook wij eenvoudige dragers van Jezus zijn.

We geven je allerlei tips en ideeën om stil te staan bij de die gewone, maar waardevolle ezel: versjes, sprookjes, kijktafels, prentenboekentips, bijbelverhalen en nog veel meer. Ga bijvoorbeeld eens een ezeltje bekijken en ontdek hoe rustig je daarvan wordt. Draag de vrede van Christus het nieuwe jaar in!

In deze maand staat het grauwe, trouwe ezeltje centraal op onze januari-winter kijktafel!

Een versje over hoe een gewoon ezeltje toch heel bijzonder kan zijn..

Heb jij oog voor het bijzondere van het gewone? De schoonheid van het allerdaagse? Nelleke Spiljard laat zich inspireren door de wijsheid van de ezel.

Marjet de Jong maakte een versje over de doodgewone maand januari

Prentenboeken leggen verschillende accenten in de eigenschappen en eigenaardigheden van een ezel, We geven enkele voorbeelden.

Twee gebedjes die passen bij deze wintermaand

De ezel als bescheiden helper en voorbeeld van gewoon 'ja' zeggen en 'ja' doen. Tim Schilling belicht de ezel als beeld van christelijke spiritualiteit.

Mirjam Hartman bladerde in sprookjesboeken en herinnert zich tekenfilms en kwam zo verschillende ezeltjes tegen, die telkens ergens anders in uitblinken!

Aan de hand van het verhaal 'Hoe de ezel aan zijn witte neus kwam' tippen we je waar je de kinderbijbel verhalen kunt vinden waar een ezeltje een belangrijke rol speelt.

Ga eens een ezel aaien, op ezeltherapie of op vakantie met een ezeltje. Maar je kunt ook een ezelopvang steunen!

Knutsel zelf een ezeltje met behulp van een bouwplaat.

Een goed voornemen voor 2015, steun deze website!

Net verschenen! Het Kijktafelboek van ons redactielid Ellie Keller-Hoonhout.