De huidige dragende partners van Geloven thuis zijn uitgeverij Adveniat in Baarn en het Centrum voor Parochiespiritualiteit in Nijmegen. Geloven thuis is in 2004 in het leven geroepen door Nederlandse en Vlaamse katholieke instanties. Het project begon met 'geloofskoffertjes' voor drie leeftijden, en groeide uit tot een website met een grote schare fans, een Facebook community, Youtube kanaal en Pinterestpagina. De bedoeling van 'Geloven thuis' is ouders op een praktische manier te helpen aan ideeën en materialen om thuis hun gelovige inspiratie door te geven. Dit gebeurt vanuit een katholieke achtergrond, maar is natuurlijk gericht op alle christenen die werk willen maken van hun inspiratie. De Facebookpagina geeft actuele nieuwtjes en inspirerende impulsen en aanbiedingen, en maakt onderling contact mogelijk. Je kunt de redactie ook bereiken via het contactformulier onder de knop 'over ons' en de knop 'contact' in het voet-menu van de site.

Vijf enthousiaste mensen vormen de vaste redactie van de site Geloven Thuis:

Tim Schilling

 
Tim Schilling
Theoloog, medewerker van het Centrum voor Parochiespiritualiteit en vader van twee kinderen. Zijn belangstelling gaat uit naar de geloofsverkondiging en de geloofsvorming. Recente uitgaven van zijn hand zijn Kind en Eucharistie (2006), Zingen en Geloven (met Bert Stolwijk, 2007) en De blijde boodschap. Een gids voor verkondiging (2009). Naast Geloven thuis is hij ook betrokken bij het landelijke katholiek netwerk rond huwelijk en gezin.

MarjetdeJong

Marjet de Jong
Theologe, werkzaam als uitgever bij Adveniat uitgeverij (ontstaan uit de Katholieke Bijbelstichting). Zij schrijft verhalen en versjes voor jong en oud, schildert en illustreert. Is vanaf het begin betrokken geweest bij het ontstaan van de geloofskoffers. Moeder van drie inmiddels grote kinderen en betrokken bij catechese en liturgie van katholiek Amersfoort.

Van haar hand verscheen onder andere 'Kerst spelen met kinderen, 15 verhalen en 3 zangspelen'.http://www.adveniat.nl/webwinkel/240/kerst_spelen_met_kinderen&highlight=kerst,spel, het adventsverhaal 'Kleine uil wordt wijs' en in april 2018 "Pluk het jaar'.

ellie-foto-voor-wie-zijn-wij-

Ellie Keller-Hoonhout
Werkzaam geweest in diverse pastorale functies in het bisdom Utrecht. Heeft drie volwassen dochters en drie kleinkinderen. Woont samen met haar man in Utrecht. Een theologe die al vanaf haar twintigste tracht om in woord en symbool het onzichtbare zichtbaar te maken. "Beelden, symbolen en poëzie vormen ons symbolisch bewustzijn en voeden de religieuze ervaring(en) van kleine en grote mensen". Geloofscommunicatie is een van de sleutelwoorden in haar leven. Publiceert en maakt o.a. regelmatig preekvoorbeelden voor het Tijdschrift voor Verkondiging.

Eind 2014 verscheen haar 'Kijktafelboek', waarin ze de theorie en praktijk van het maken van kijktafels toelicht, rijkelijk voorzien van foto's en stap-voor-stap voorbeelden. http://www.adveniat.nl/uploads/flipbook/previewkijktafelboek/
Bestellen:
http://www.adveniat.nl/webwinkel/383/kijktafelboek

Haar Pinterest-pagina 'Kijktafels - Ellie Keller' bestaat uit 20 borden gevuld met meer dan 850 door haar gemaakte kijktafels, met daarop een ondergrond in seizoenskleur, een lichtje, iets uit de natuur en een beeld of symbool. Zo vind je voor elke periode en feest in het jaar mooie, inspirerende voorbeelden. Ze heeft ook een eigen website rond de kijktafel voor volwassen zinzoekers én mensen die binnen hun beroep het werken met symbolen willen verdiepen. Ga naar www.kijktafel.nl.

NellekeSpiljard

Nelleke Spiljard
Nelleke Spiljard is theologe en momenteel werkzaam als pastoraal werkster in de Sint Maartenparochie, het samenwerkingsverband in de regio Zeist/Utrechtse Heuvelrug.

Zij heeft een achtergrond als pedagoge en was lange tijd werkzaam als identiteitsbegeleidster in het basisonderwijs.

Heeft twee volwassen dochters, een kleinkind en woont met haar man in de Bilt.

Ruth-Hartog

Ruth Hartog - Hoogendam
Ruth Hartog heeft aan de Protestantse Theologische Universiteit de opleiding behaald tot predikant en geestelijk verzorger.

Daarnaast heeft zij een master Jeugdliteratuur gevolgd aan de Universiteit van Tilburg. Ze heeft dan ook een grote voorliefde voor kinderboeken en een passie voor de diepere laag in verhalen.

Zij was werkzaam als kinderwerker in het Bijbelhuis in Antwerpen- Noord en werkt op dit moment als ziekenhuispastor.

Woont samen met haar man en zoontje in Groningen.

 


Van vier oud-leden van onze redactie kan je in het archief een bijdrage of (gezins)foto tegenkomen:

Miriam Hartman
Communicatieadviseur en moeder van twee zonen. Ze is actief in de katechese in de Michael/Laurensparochie in de Bilt. Gelovig opvoeden is voor haar een balans tussen leren, laten ervaren - en vooral- voorleven.

Lara van der Zee-Hanssen
Theologe. Werkte als junior onderzoeker en docent Oude Testament en Hebreeuws aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Moeder van drie kinderen. Is graag creatief bezig met textiel en knutselen met kinderen (www.imaziet.blogspot.com). Actief lid van Augustijns Centrum 'De Boskapel' in Nijmegen.

Marieke Vader
Marieke houdt ervan om op een creatieve manier bezig te zijn in het onderwijs, in haar PKN-gemeente De Meern en thuis. Ze maakt graag foto's, o.a. van haar twee kinderen. "Geloven door ervaren en (steeds andere) gewoontes in het dagelijks leven is een mooi avontuur".

Circe Serpenti-Moleman
Creatief therapeut drama en moeder van drie jonge kinderen. Haar werk richt zich momenteel op de zorg voor haar gezin. Verder is zij vrijwillige medewerker bij de geloofsgemeenschap Franciscus Xaverius in Amersfoort. Wil de alledaagse ervaringen met geloven in het gezin en haar gedachten daarover graag delen met anderen.

 

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook