Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Ik zie, ik zie...

Paastijd en Lente 2017

Het is nu volop lente! Soms moet je wel goed kijken. Zie je het verborgen nestje? Zie je die vlinder? Soms merkt je kind iets op, wat jij nog niet gezien had. Of juist andersom. De leerlingen hebben op Paasmorgen het lege graf gevonden, maar ze herkennen Jezus niet als Hij zich aan hen laat zien. Soms zijn hun ogen nog verblind door hun verdriet of kunnen ze het nog niet geloven dat Hij verrezen is. De 'Kleine Prins' zegt het zo: "Het werkelijke is onzichtbaar voor de ogen, pas met je hart kan je goed zien." In onze vijf vaste rubrieken vind je weer verrassende manieren om deze tijd na Pasen, met zijn vrije dagen, aandachtig met je kinderen te beleven.

Op de lentekijktafels die Ellie Keller maakte is van alles te ontdekken: een verborgen nestje, een vlinder... Maar ook verwijzingen naar het verhaal van Pasen,  Laat je inspireren en maak er zelf ook eentje.

Marjet de Jong maakte een prachtig versje!

Als je met je hart kijkt, zie je het wezenlijke. Nelleke Spiljard leest in de Kleine Prins en neemt een kijkje in de graftuin waar Maria Magdalena verblindt is door tranen.

Ellie Keller speelt met haar kleindochter het spelletje 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet' en bedacht al doende verschillende variaties.

We maakten enkele voorbeeld gebedjes voor kinderen

Ruth Hartog zocht prachtige prenten-en zoekboeken die voor de kleinsten ons het thema kleur en inhoud geven.

Wat zie ik als ik ergens stilsta in het park? En wat zie jij als je op precies dezelfde plek staat? Deze foto's laten zien dat dat beslist niet altijd hetzelfde is.

In deze bijdrage legt Tim Schilling zijn eigen ervaringen met 'zien en niet zien' naast het Evangelie van Johannes.

Vier bijbelverhalen waarop Jezus op een heel bijzondere manier naar mensen kijkt en drie verhalen waarop de leerlingen Jezus ontdekken na zijn verrijzenis.

Zien met je oren? Ja, dat kan met dit eenvoudige spel.

Twee teksten van Huub Oosterhuis en Bette Westera ter inspiratie en/of voor oudere kinderen.

Wel eens met je kinderen een gedicht gelezen?

Als je zonder erbij na te denken wat krabbelt op papier, kan er onverwacht iets ontstaan.

Het thema 'anders' samengevat.