Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Waar hóór ik bij?

Hemelvaart en Pinksteren 2017

Ieder mens maakt deel uit van verschillende verbanden. Je hoort bij een familie, je hoort bij groep 6 van juf Anja en Margot, je hoort bij een sportclub, je hoort bij een geloofsgemeenschap. Dat gaat makkelijk, ze maken deel uit van wie je bent, van je identiteit. Je hoeft je niet in verschillende 'stukjes' op te delen. Zo is het ook met de Heilige Geest. Op Pinksteren verdeelt de Geest zich over de leerlingen, maar alle leerlingen worden toch helemaal vervuld van die Geest. Ze spreken ook allemaal maar één taal, toch kunnen de mensen - afkomstig uit allerlei verschillende landen -  de leerlingen die enthousiast vertellen over Jezus  allemaal verstaan! In onze vijf rubrieken komen allerlei aspecten aan bod over wat het betekent om deel uit te maken van één geheel. Veel plezier!

Ellie Keller maakte prachtige kijktafels voor deze periode, waarin ook ons thema in Pinkstersfeer zichtbaar wordt gemaakt.

Marjet de Jong maakte ons thema-versje. Leuk om ook samen uit het hoofd te leren...

Ruth Hartog zocht bijzondere prentenboeken bij elkaar over erbij horen, buitenbeentjes, samen sterk zijn én je steentje bijdragen.

Tim Schilling belicht hoe de Eucharistie een sociaal en konkreet karakter heeft. Het verbindt ons met Christus én met elkaar!

Twee vrolijke liedjes over hoe onze ledematen samenwerken en samen aan tafel bij de Heer.

Gemeenschap met elkaar is een belangrijk Bijbels thema. God wil mensen met elkaar verbinden. We hebben elkaar nodig, want samen vormen wij Gods gezin.

In het verhaal van de toren van Babel kunnen de mensen elkaar niet meer verstaan, in het Pinksterverhaal juist wel. De verhalen lijken lijnrecht tegenover elkaar te staan! Maar niets is minder waar.

Iets doen in eenheid. Hoe pak je dat aan?

Marjet de Jong maakte een versje en tekening die aan het denken zetten over hoe eenheid eruit ziet.

Veel ouders van eerste communicantjes zullen het herkennen. Een leskist biedt uitkomst en schept verbinding.

In de natuur zijn voor kinderen mooie voorbeelden te vinden van dingen die met vele een geheel vormen. De deeltjes horen bij de eenheid!

Wist je dat de bomen van een bos met elkaar kunnen praten?

In dit prachtige verhaal hoor en zie je dat alle dieren een ander idee hebben over de ene God. En de mensen? "Ze zullen ons aan God herinneren: ze zijn een teken van liefde van God aan de aarde en een gebed van de aarde aan God." zegt de Oude Schildpad.

Twee gebeds-teksten om te bidden, één voor jonge - en één voor oudere kinderen.

Ons thema 'anders' samengevat.