Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Op de drempel van het nieuwe jaar weten we nog niet wat ons allemaal te wachten staat. Bij dat thema staan we stil: door de deur gaan, naar het onbekende. Door een bomenlaan fietsen of wandelen waarvan de kruinen een gewelf vormen dat je naar het licht in de verte toelokt. Een deur opendoen of een poort doorgaan en je laten verrassen door de ruimte die je aantreft: een plaats waar je nog nooit geweest bent. Een nog onzichtbaar stukje van een tuin. Een verborgen ruimte. Ieder mens draagt ook een verborgen ruimte in zich. Onze innerlijke ruimte. Een plek waar het veilig en stil is. Het is de plek waar God in ons woont en waar we God kunnen ontmoeten. Je kunt ook de grote deur van een kerkgebouw doorgaan om voor God te staan. Daar klinkt het net zo stil als in je innerlijke ruimte. De ruimte in jou en in je kind is niet zichtbaar, maar wel voelbaar! We willen jou en je kinderen in deze wintermaanden helpen om de aanwezigheid van deze stille, verborgen ruimte te ontdekken en te verkennen. Ga je mee? Stap je ook door de deur? Laat je verrassen door de kijktafels, de versjes, de (bijbel)verhalen, oefeningen, verdieping en prentenboeken. En we wensen je een nieuw jaar vol ruimte voor geluk.

Ellie Keller maakte een aantal prachtige kijktafels, voor jonge én grotere kinderen waar je telkens op een andere manier door een deur gaat...

Een prachtig versje over drempelvrees, gemaakt door Marjet de Jong

Poorten en deuren spelen een rol in de christelijke spiritualiteit. Nelleke Spiljard vertelt je er iets over. Herken jij ze ook?

Een aantal mooie en leuke ideeen om met kinderen op zoek te gaan naar de verborgen plaatsen in onze wereld.

Dit mooie versje gaat over biddend in je innerlijke 'huisje' zijn.

Tillie vraagt zich af wat er aan de andere kant van de muur zal zijn. Maar hoe komt ze daar? Er is geen opening of deurtje te ontdekken.

Met drie prentenboeken voor de kleinsten, een sprookje en twee (voorlees)boeken voor wat oudere kinderen, ervaren kinderen wat er allemaal achter een deur schuil kan gaan.

Een huiszegen en enkele gebedjes voor kinderen waarin gevraagd wordt om de drempel over te stappen door de deur van ons hart. Om samen te bidden.

Tim Schilling gaat in zijn bijdrage dieper in op verschillende deuren die leiden naar andere werelden, maar Jezus is niet voor niets in de christelijke traditie de deur!

Ruth Hartog vond prachtige bijbelverhalen waarbij dichte én open deuren grote rol spelen.

Wat gebeurt er als je de deur van je hart opendoet?

Terwijl het nog winter is heeft Buitelbeer de lente al in zijn hoofd en wil met de andere dieren spelen. Hij klopt op alle deurtjes van zijn vriendjes. Maar ze willen allemaal nog binnen blijven ...

Met deze vier verschillende oefeningen die je samen met je kinderen kunt doen, oefen je om die andere ruimte binnen te gaan.

Ons thema in een oogopslag