Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Nu zijt wellekome....

Advent en Kerst 2012

kerstkaarten maken

De voorbereidingstijd voor Kerstmis komt eraan. Om het echt Kerstmis te laten worden maken we het in de loop van december gezellig in huis met een versierde kerstboom, glanzende lichtjes en andere kerstversiering. We sturen kerstkaarten naar familie en vrienden. Maar hoe heten we Jezus welkom in ons hart, ons huis en onze wereld? Wat kunnen we doen zodat Jezus in ons midden geboren kan worden? Voorbereiding op het kerstfeest heeft een buiten- en binnenkant.

adventskalender Lara met kleine zakjes

Op 2 december is het de eerste zondag van de Advent. Als thema kiezen we dit jaar voor 'Nu zijt wellekome'. De coupletten van dit bekende kerstliedje vormen de leidraad voor deze Advent.
Maria en Jozef, herders en kinderen, koningen en volwassenen, allemaal moeten ze letterlijk en figuurlijk stappen zetten om Jezus welkom te heten in hun leven.

coupletten NZW op paars karton + welkomstbordje

We hopen dat de site jou en je gezin weer volop inspiratie biedt om je op een zinvolle manier voor te bereiden op het naderende Kerstfeest.

Als je lid wordt van de Nieuwsbrief krijg je automatisch een seintje als de site van thema is veranderd. Sluit je aan bij onze community op Facebook, zo krijgen jij en je mede-gelovers-thuis een gezicht en kunnen we onderling ervaringen en tips uitwisselen. Doen!

Het lied 'Nu zijt wellekome' vormt de rode draad van de kijktafels voor deze Advent. Hoe bereiden we ons zo voor, dat Jezus zich welkom voelt. Wie heten er Jezus allemaal welkom? Stapje voor stapje wordt dit op de Adventskijktafel zichtbaar.
Een mini-viering voor thuis (van vijf minuten, zonder het verhaal) rond het aansteken van een Adventslichtje of Adventskrans: zo leef je met je kind(eren) bewust naar het kerstfeest toe!
Mirjam Hartman vertelt ons vier verhalen waarin Jezus welkom wordt geheten. De schoenmaker doet dit ongemerkt. De rijke man kost het moeite. De klokkenmaker en ook Maria en Jozef moeten eerst nog een stap zetten...
Als we met zijn allen de wereld een beetje mooier maken en naar elkaar omzien, zou Jezus zich dan ook meer welkom voelen als hij op aarde komt? We verzamelden een aantal concrete tips, van samen kerstkaarten maken tot 'schoenmaatje' worden...
Lara v.d.Zee maakt een adventskalender die gevuld is met kleine leuke opdrachtjes die ook de gezinsagenda volgt, bijv. naar de kerstviering van school gaan. Pas deze aan jullie gezinsactiviteiten aan.
Jezus onvoorwaardelijk welkom heten in ons hart en in ons leven lijkt volgens Tim Schilling makkelijker dan het is. Ik laat je niet echt binnen, maar vooruit, als het dan moet, dan heb ik in mijn stal wel een plekje voor je... Tja, die schipperende herbergier lijkt misschien wel het meeste op ons.
Dit Engelstalige kerstlied vertelt het verhaal van een jongen die aanwezig is bij de geboorte van Jezus. Hij is arm en heeft geen cadeau voor het pasgeboren kind. Of heeft hij toch iets te bieden?
Dit boekje uit de serie 'Zo kun je bidden...' is een aanrader voor de Adventsperiode. Sluit heel goed aan bij de beleving van kinderen en zet ons aan om op een diepere manier de voorbereidingstijd op het kerstfeest te ervaren.
In alle drie de koffertjes van het project 'Geloven Thuis' vind je dingen die geschikt zijn voor de Advent en Kerstperiode. We zetten ze voor je op een rij.
Een prentenboek voor kinderen vanaf 6 jaar, een boek met 15 kerstspelen voor kinderen en een boek vol (voorlees)verhalen met kerstverhalen en -legendes afkomstig uit vele landen!
Een film over hoe een verdrietige jongen en een nukkige houtsnijder elkaar vinden bij het maken van een kerststal en een tentoonstelling van kindertekeningen. Gaat dat zien!

Advent 1Het eerste kaarsje van Kerstmis gaat aan…Er komt straks een kindje in ons bestaanWe w ...