Omhoog vallen

Thema van Herfst 2015

De bomen tooien zich in herfstkleuren - oker, geel, rood, bruin - en laten hun blaadjes en vruchten vallen. Beukenootjes, eikels, kastanjes zijn zaden. Binnenin zit al een grote boom verborgen. Maar eerst moeten deze zaden vallen, pas daarna kunnen ze wortelen en omhoog schieten.

Begin november vieren we de feesten van Allerheiligen en Allerzielen: de feesten van het omhoog vallen. 'Ik weet hoe dat gaat, doodgaan', zei een klein jongetje, ' ik heb het gezien bij Tom en Jerry. Je botjes blijven hier en de rest gaat omhoog!' En zo is het: want niemand valt of hij valt in Gods hand, geloven we.  Zo kunnen mensen 'omhoog vallen'.

We besteden ook aandacht aan Sint Maarten en Sint Nicolaas. Twee heiligen, die ieder op hun eigen wijze wisten hoe belangrijk geven en delen was. Iets dat gedaan wordt met liefde, is voor de hemel een cadeautje met eeuwigheidswaarde. Het valt zo recht omhoog!

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook