Bloesempruimheader

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

In het ritme komen

Zomer en Nazomer 2016

De scholen zijn weer begonnen. We moeten weer meer plannen, meer rekening houden met de vaste schooltijden, de sporttraining en al die andere dingen die onze agenda bepalen. We moeten weer in het ritme komen! Ritme is fijn. Het zit in je lijf, in de natuur, in muziek. Zoals je ademt, in en uit, zo mag je werken en rusten. Zorg, nu alle routine weer begint, zelf voor het ritme thuis. Vind ook tijd voor elkaar, om gewoon samen te zijn, samen te dansen en te vieren. Om tijd te maken voor God door ons hart af te stemmen op de hartslag in de schepping, dag en nacht, zomer en winter. Ritme gaat niet over ijzeren regelmaat, maar een dag-, maand- en jaarritme voor je gezin, dat jullie verbindt en jou en je kinderen goeddoet. Een ritme waarin op zijn tijd een feest of een verrassende activititeit ingepast wordt. In onze rubrieken vind je weer volop inspiratie, versjes, verhalen, gebeden, verdieping en tips. Zo wil de redactie jullie helpen samen weer fijn in het ritme te komen. Veel plezier!

Met een kijktafel kan je allerlei ritmes visualiseren: het ritme in de schepping, van de seizoenen die elkaar opvolgen, het ritme thuis, op school, in muziek. Ellie Keller maakte een een aantal voorbeelden om je te inspireren het ritme wat jullie aanspreekt, zichtbaar te maken.

Een versje voor aan het begin van het schooljaar, geschreven door Marjet de Jong

Ritme in je gezin. Leer de kunst van het beginnen en de kunst van het ophouden. Nelleke Spiljard laat zich in deze bijdrage o.a. inspireren door een boek van Wil Derkse.

Ruth Hartog tipt prentenboeken die op verrassende wijze spelen met de dagelijkse routine.

Verander een simpel wijnglas in een mooie tafelbel. Marjet de Jong doet het voor.

Een versje over hoe in een klooster de bel het ritme van bidden, werken, eten en slapen aangeeft.

Omgaan met God is als een dans. Tim Schilling denkt met ons na over Gods manier van leiden.

Ritmisch vertellen... de scheppings-cadans met na zes dagen werken een rustdag... alles heeft zijn tijd... in de Bijbel horen en lezen we over Gods ritme!

Een piepklein versje over opstaan, elke dag!

Dokter Kate Murphy is 26 jaar en studeert voor huisarts. Wij vroegen haar hoe het zit met ‘ritme’ in ons lichaam. Daar weet ze alles van!

We bewerkten o.a. enkele gebeden van de Iona-gemeenschap zodat ze ook kinderen aanspreken. Ook ritme speelt er een rol in.

Laat je inspireren door Adele's 'Send my love'!

Een feest heeft altijd vijf kenmerken. Dat geeft houvast en ritme bij het vieren. Ellie Keller vertelt je er meer over.

Wat is er nog leuker dan samen ritmische muziek maken? Eerst zelf instrumentjes knutselen!

Deze drie liedjes zijn bij uitstek geschikt om al klappend, dansend en springend uiting te geven aan de blijdschap van het geloof.

We tippen twee boeken die ieder op hun eigen manier je helpen toe te leven naar een (christelijk) feest en het op  feestelijke wijze te vieren!

Dit bijzondere versje van Willem Wilmink gaat over een kind dat juist de traagheid waardeert.

Steun onze site met een financiële bijdrage, je gebed of kennis tijdens onze nazomer-actie!