Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Vast wel

Veertigdagentijd en Goede Week 2016

thema-tekeningVeertig dagen krijgen we de kans om ons voor te bereiden op het paasfeest. Op de eerste dag van de veertigdagentijd wordt ons op het hart gedrukt om te vasten in het verborgene. Niet iedereen hoeft te weten welke manier je gekozen hebt om deze periode zinvol te beleven, op welke manier jij iets wilt geven, omwille van een betere wereld. Het thema 'vast wel' vormt de rode draad gedurende de zes weken. Zeven knopen in een armbandje of in het touw van de kijktafel herinneren je aan je goede voornemens. De kijktafels, het versje, de bijbelverhalen, prentenboeken, voorleesverhaal, een miniviering, knutseltips en achtergrondinformatie bieden jou en je gezin houvast in deze veertigdagentijd en vullen elkaar op verrassende wijze aan. 

 

Op de kijktafel voor de veertigdagentijd helpt de knoop van de week ons te herinneren wat we in die week aandacht willen geven. Ellie Keller werkt dit sterke symbool mooi uit!

Marjet de Jong maakte een versje met zes coupletten, voor elke week én knoop van de veertigdagentijd + een zevende voor Pasen. De laatste regel is steeds: Vasten is geen kinderspel, maar je kunt het VAST WEL!

Voor elke week van de veertigdagentijd kozen we een bijbelverhaal dat past bij het thema van de week.

Een zichtbaar armbandje met de tekst 'vast wel' inspireert tieners om samen te vasten. Maar het 'verborgene' is ook van bijzondere waarde. Nelleke Spiljard vertelt dat een verborgen plaats koesteren, een plek biedt en is voor de ziel.

Zonder binnenkant geen doosje. In de veertigdagentijd gaat het over onze eigen binnenkant, ons hart. Beschilder een doosje aan de binnenkant. Marjet de Jong doet het je voor.

Een verhaal om voor te lezen over een geheim huisje, naverteld naar een verhaal van Ruth Ainsworth.

Om in de veertigdagentijd te blijven denken aan je goede voornemens, kun je een simpel knopenarmbandje maken.

De vastentijd, de veertig dagen op weg naar Pasen: hoe ging het ook weer? Wat moeten ouder en kind zich hierbij voorstellen? Tim Schilling geeft je stof tot nadenken.

Een mini-ritueel rond de kijktafel 'Vast wel'

Deze prentenboeken geven jonge kinderen iets mee over een houvast en manieren van geven.

Op wie richt zich de vastenactie van 2016? Hier vind je achtergrondinformatie en de website waar je een vasten-spaardoosje kunt bestellen.

Bidden en vasten speelt zich vaak af in het verborgene. Ook het koninkrijk van God is niet meteen voor iedereen zichtbaar. Enkele liederen om samen te zingen of te bidden.

Deze mini-poster is van Gibi & Doppiaw, ter inspiratie!