Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Eilanden van hoop

Veertigdagentijd en Goede Week 2017

In de winter lijkt alles levenloos en dood. Maar nu de lente aanbreekt zien we dat de krokussen gaan bloeien, de knoppen zwellen en er verschijnt jong, nieuw groen: tekens van hoop en nieuw leven! Soms lijkt het wel of alles in onze wereld er alleen maar op achteruitgaat. Hoe gaan we om met al het slechte nieuws wat we zien en horen? In deze vasten-of veertigdagentijd willen we ons samen oefenen in de hoop. In de zes weken die de veertigdagentijd telt, verblijven we telkens op een ander eiland van hoop. We willen - net als Jezus - een blijde boodschap brengen. Durf je en kun je - ook al is het donker om je heen - vasthouden aan wat je in het licht zag? Juist in de Goede Week, waarin Jezus zijn leven geeft en zijn levensverhaal hopeloos lijkt te eindigen, komt het hierop aan. Alle bijdragen in onze vijf vaste rubrieken helpen jou en je gezin om in deze tijd 'eilanden van hoop' zichtbaar en ervaarbaar te maken en zo naar Pasen toe te leven. Een mooie veertigdagentijd!

 

Uitleg en achtergrond over de keuze van ons thema 'eilanden van hoop' voor de Veertigdagentijd 2017.

Voor elke week van de veertigdagentijd een ander 'eiland van hoop'. Door daar te verblijven, groeit de hoop in onszelf en in de wereld. Zo oefenen we dat 'hoop doet leven' en we het Paasfeest, het feest van de hoop bij uitstek, van harte kunnen vieren.

Marjet de Jong maakte bij elk eiland van hoop een versje met een terugkerend refrein.

Samen een prachtig prentenboek bekijken, is een bron van hoop. Graag stellen we een aantal prentenboeken voor, die tintelen van hoop en waarin een eiland een belangrijke rol speelt.

Een gebedje voor als je geen hoop voelt en een dankgebedje voor alle eilanden van hoop.

Ruth Hartog zocht voor elke week van deze veertigdagentijd een passend bijbelverhaal.

Tim vraagt zich af waar met de bijbelverhalen als kompas veilige eilanden te vinden zijn.

Bedenk samen met je kinderen wat jullie op de dagen van de veertigdagentijd zullen doen en wat jullie zullen laten.

Met deze kleine viering krijgt de Veertigdagentijd bij jullie thuis nog meer vorm en inhoud

Informatie over de vastenactie en met enkele doe-tips om samen te doen.

Met dit inspiratieboekje lukt het vast.

Voor elke week van de veertigdagentijd een passend liedje!

Creëer rust en ruimte door niet te 'meerderen' maar juist te 'minderen'

We vervolgen de serie van de veertigdagentijd 'Eilanden van hoop' met een kijktafel voor Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen.

Elk onderdeel van de palmpaasstok heeft een symbolische betekenis. De stok vertelt het verhaal van de gebeurtenissen in de Goede Week. Lees welk verhaal de verschillende onderdelen vertellen.

Tim Schilling vond een manier om heel 'het geloof' kort en krachtig te presenteren aan kinderen.