Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Wie is bang voor de wolf?

Herfst 2017

Deze oktobermaand stellen we een spannend verhaal centraal: Franciscus en de wolf. Het is het verhaal van een wolf die het dorpje Gubbio doodsbang maakt en die door Franciscus van Assisi op wonderlijke wijze wordt getemd. De wolf is een dier waar je lekker bij kan griezelen (met een knipoog naar de Kinderboekenweek). Maar hij staat in ons Franciscusverhaal - en ook in sprookjes zoals Roodkapje - voor méér dan alleen een wild dier. Wat betekent de wolf nog meer? Zijn dat dingen die je misschien ook in jezelf herkent? Kijk eens in de spiegel: kun je vriendschap met hem sluiten? Lukt het ons om net als Franciscus, de wolf 'broeder' te noemen? Laat je deze maand verrassen door de oktoberkijktafels, de wolf in de bijbel en in prentenboeken, de wolf van golfkarton, de 'wulf' van een bange peuter en nog veel meer...     

Breng met een kijktafel het verhaal van Franciscus van Assisi en de wolf tot leven ... Griezelig, maar ook een oefening in vrede!

We vertellen het verhaal na -zodat je het voor kunt lezen- naar het prentenboek van Masahiro Kasuya voor kinderen onder de zes jaar.

Zelf een wolfje knutselen? Wij ontwierpen dit exemplaar voor je, van golfkarton. Prachtig op de kijktafel! Op de foto’s zie je hoe de wolf ontstaat.

Angst voor monsters onder het bed van je kind. Wegjagen? Naar buiten gooien? Nelleke Spiljard zocht naar zachte krachten om de 'wulf' te temmen.

Dit prachtig geïllustreerde boek voor kinderen van 6 jaar en ouder, neemt je mee naar de  heuvels van Assisi, waar Franciscus leefde. Uit dit boek vertellen we het verhaal van de wolf van Gubbio.

In dit leuke versje van Marjet de Jong kijkt een kind dat net uit bed komt in de spiegel, en dan...

Een gebedje, liedje, verhaal, mooie tekst, het aansteken van een lichtje.. stel zelf je mini-viering samen!

Tim Schilling verdiept zich in de hongerige wolf als angstbeeld. En zijn we bang voor de wolf buiten of in onszelf?

De wolf is in de bijbelse verhalen niet alléén een bedreiging. We tippen drie verhalen en ook waar je deze voor kinderen kunt vinden.

Bang zijn… is dat alleen iets in je gedachten? Nee, je hele lichaam doet mee! We vroegen dokter Kate Murphy, huisarts in opleiding, om uit te leggen hoe dat zit!

Een klein gebedje voor kinderen die soms sterk willen zijn.

Ruth Hartog zocht weer verrassende prentenboeken bij elkaar. Deze helpen om je kinderen op een speelse manier met iets griezeligs in aanraking te brengen.

Sprookjes communiceren over oermotieven, die herkent je kind ook. We vertellen iets over de motieven in het sprookje 'De wolf en de zeven geitjes'

We besteedden al vaker aandacht aan het onderwerp dood en doodgaan n.a.v. het feest van Allerheiligen (1 nov) en Allerzielen (2 nov). Hier enkele toppers uit ons archief om je opnieuw te inspireren.

Een prachtig boek vol met kerstspelen voor kinderen! Voor de kerstgezinsviering of kindje wiegen bijvoorbeeld.

In deze afbeelding wordt ons thema rond St. Fransiscus en de wolf van Gubbio in een beeld samengevat.