Boodschappers van Licht

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Adventszakjes-kalender maken

Als je onze Adventskalender 2023 in de vorm van 22 gevulde zakjes wilt maken, is er even een klusje te doen: 22 zakjes voorbereiden! Dit kun je op allerlei manieren doen, makkelijk of supercreatief.
We geven hieronder twee manieren: zelf genaaid van stof, of supersimpel van kant en klare enveloppen. TIP van Ruth: bij Action zijn kant en klare bruinpapieren zakjes te koop, 24 voor € 1,50.Zakjes Action GT Advent 2023

gt adventzakjes marjetdj

Je kunt de zakjes met knijpers aan een licht gespannen lint of koordje ophangen. Versier de draad met wat kerstgroen om er een feestelijk geheel van te maken.

 

 

 

 

Creatief: adventzakje model
Knip van geschikte restjes stof 22 rechthoeken van ongeveer 10 bij 24 cm. (TIP: knip er vier van een opvallende kleur: de zondagen)

Vouw ze dubbel, zoals op de tekening aangegeven, tot een zakje met klep, en naai de zijkanten dicht, met een grove stiksteek op de machine of met een rijgsteek met de hand. Heb je een knopendoos? Dan heb je misschien 22 (overhemd)knoopjes die je als sluiting op de voorpanden kan zetten. Een knipje volstaat als knoopsgat. Maar een stukje plakband kan ook.

 

 

adventzakje envelop

 

 

Simpel: neem 22 enveloppen, versier ze (bijv met een getekend dennentakje), nummer ze en vul ze.

 

 

 

 

Nummeren en vullen: Advent 2023 loopt van 3 tot en met 24 december. Schrijf daarom met een stift de nummers 3 t/m 24 op de zakjes.
De zondagen 3, 10, 17 en 24 mogen extra opvallen.

TIP: Als je dat mooi vindt kun je een papieren engel (je vindt hem via deze link)  op de vier zondagen lijmen of nieten.

Vul de zakjes met de teksten, vragen en opdrachten die je bij de groene adventskalender-tegels per week vindt, en maak er een dagelijks moment van om een zakje open te maken.

Veel plezier!

Marjet de Jong

Artikelen in dit thema Boodschappers van Licht

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook