Boodschappers van Licht

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Het Licht van Kerstmis schijnt in prentenboeken

Voor de kinderen zijn er in deze tijd rond Kerstmis prachtige prentenboeken te vinden, als lichtjes in donkere dagen.

Het lied van de vogels
lied van de vogels binnenkant

Toen er lang geleden een kindje werd geboren in een stal luisterden de vogels naar zijn zachte babygeluidjes. Daarin hoorden ze een boodschap die ze verder wilden vertellen. De vogels zingen een bijzonder lied over vrede, liefde en vriendschap. Grote mensen luisteren daar niet altijd naar, maar kinderen, die kunnen het zeker verstaan.

 

cover lied van de vogelsDit mooie en lieve kerstverhaal is een lichtje voor de donkere dagen.

Het lied van de vogels, Kate Westerlund, illustraties van Feridun Oral

 

 

 

 

Lichtje in het donker
lichtje in het donkerLichtje in het donker is een verhaal over een dorp en de feestdagen die in de verschillende huizen gevierd worden. Klein Lichtje, een klein en verlegen vlammetje, is onder de indruk van hoe de andere vlammetjes de huizen als schitterende versiering doen oplichten. Klein Lichtje droomt ervan ooit net zo’n grote vlam te zijn en door het hele huis te kunnen schijnen. Maar is niet ook het kleinste lichtje een teken van hoop?

cover lichtje in het donker voorkantEen hartverwarmend verhaal op rijm dat ons vertelt dat ieder lichtje mag schijnen.  

De illustraties zijn prachtig uitgewerkt en vragen wat tijd  om alles te zien. Je kunt er ook een zoekplaat van maken. Leeftijd 4-6 jaar.

Lichtje in het donker, Katie Sahota met illusttaties van Harry Woodgate

 

 

 

 

Het licht schijnt overal
licht schijnt overal binnenkantIn dit mooie boek met kerstverhalen van over de hele wereld zoekt Janny van der Molen het antwoord op vragen als ‘waarom vieren we kerst op 25 december?’ en ‘waar komt de kerstman eigenlijk vandaan?’. Het licht van kerstmis is op veel plekken te vinden, zo laat dit boek zien. We horen over de eerste levende kerststal van Franciscus, en over de geboorte van Isa (Jezus) onder de dadelboom.

cover licht schijnt overalDit is een fijn boek met verhalen om voor te lezen in de tijd rond Kerstmis.

Het licht schijnt overal, Janny van der Molen, illustraties van Els van Egeraat

 

 

 

 

 

 

 

Een ster voor iedereen
ster voor iedereenBeer houdt van de sterren. Hij maakt graag tekeningen in de lucht door al die mooie lichtjes met elkaar te verbinden. Op een avond valt er een ster uit de lucht. Die moet wel voor hem bedoeld zijn. Maar als Beer op weg gaat door het bos met zijn ster merkt hij iets geks. De ster wordt mooier als hij er met meer andere dieren naar kijkt. Het licht is zo mooi. Dat moet iedereen eigenlijk kunnen zien.

cover ster voor iedereenEen mooi licht verhaal over het delen van licht en over vriendschap. Leeftijd 3-5 jaar.

Eens ster voor iedereen, Evelien Jagtman

 

 

 

 

 

Ze hadden hun schaapjes geteld
ze hadden hun schaapjes geteldGili komt uit een herders familie. Ook zij wil graag herder worden. Maar haar broers vinden dat maar niets voor een meisje. Als haar lievelingsschaap ontsnapt lijken ze wel gelijk te krijgen. Maar Gili gaat dapper op weg door het donker. Op zoek naar haar schaap. Ze kan verdwalen, of in een ravijn vallen. En dan zijn er ook nog de wolven. Maar Gili is dapper en ze heeft een ster die haar licht geeft. En als je het donker en de wolven aandurft kan het licht kan je zomaar op een heel bijzondere plek brengen. In een stal bijvoorbeeld…
cover ze hadden hun schaapjes geteld
Ze hadden hun schaapjes geteld, Benny Lindelauf, illustraties van Marieke Nelissen

 

 

 

Meike Hettinga

Artikelen in dit thema Boodschappers van Licht

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook