Van Palmzondag naar Pasen

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

(voor)lezen in de Goede Week en rond Pasen

BIJ JEZUS IN DE BUURT

Bij Jezus in de buurt, voorkant

Dit kijk- en zoekboek gaat over Jezus. In twaalf zoekplaten wordt zijn levensverhaal uitgebeeld. De vele details bieden een kijkje in het dagelijks leven van 2000 jaar geleden. Bij Jezus in de buurt is veel te ontdekken! Je ziet in een oogopslag welke momenten in Jezus" leven Iris Boter heeft weer gegeven. Op elke plaat duikt een aantal personen steeds opnieuw op. Sommige zijn herkenbare bijbelse figuren, andere gewone mensen die in de buurt van Jezus blijven en daardoor zelf een verhaal te vertellen hebben. Ook zijn er een aantal gelijkenissen verstopt in de platen.

Bij Jezus in de buurt, Palmzondag

Dit is een fijn boek voor kleine kinderen om in deze veertigdagentijd kennis te maken met Jezus. Er is o.a. een kijk-en zoekplaat van Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen!

Iris Boter, Bij Jezus in de buurt, isbn 978 90 33831 485

_____________________________________________________________

Nieuw: PASEN STAP VOOR STAP

Voorkant van Pasen stap voor stap

Hoe vertel je jonge kinderen iets over de laatste uren van Jezus, zo dat de blijdschap van Pasen echt overkomt? In dit boek neemt Franciscus van Assisi ons mee langs de staties van de kruisweg om te eindigen bij de verrijzenis en de lente. Bij elke statie schreef Jack Visker een korte tekst. Els van Egeraat maakte de prachtige illustraties. Die staan ook op de bijgevoegde cd-rom.
Het boek verschijnt begin maart en is al bij Adveniat te bestellen.


Jack Visker & Els van Egeraat, Pasen stap voor stap. De kruisweg van Jezus verteld aan kinderen. Met cd-rom. Prijs 14,50 euro

___________________________________

OPSTAND

voorkant boek Opstand

Het is geen toeval dat Donald Duck het populairste leesvoer is onder kinderen: kinderen houden van een goed stripverhaal. Dus beveel ik graag aan een knap getekend en spannend stripboek met het ultieme verhaal: het verhaal van het leven, de dood en de verrijzenis van Jezus. Een geweldig leermiddel voor de veertigdagentijd. Het kan ook dienen ook als Paasgeschenk.

Jeff Anderson en Mike Maddox, Opstand, uitgever Ark Media

___________________________________

Goede Week en Pasen in kinderbijbelsLees uit de Kijkbijbel van Kees de Kort de hoofdstukken "Op weg naar het paasfeest" en "Jezus is opgestaan".

ark verhalen palmzondag

In de alle kinderbijbels vind je de verhalen voor de Goede Week. Van Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paasmorgen. Bovenstaande illustratie komt uit "Een ark vol verhalen". Leg jullie kinderbijbel deze week in het zicht - bijvoorbeeld bij de kijktafel - en lees er deze week uit voor.Voor iets grotere kinderen worden de gebeurtenissen in Jeruzalem door de ogen van een ezeltje gezien en verteld in het Paasverhaal van Brian Wildsmith uitgegeven door de KBS.

_______________________________________________________

DE GELUKBRENGER

De gelukbrenger, voorkant

In dit boek vind je vijftig verhalen, ook geschikt om thuis voor te lezen vanaf 6/7 jaar. Zij zijn geschreven voor de christelijke feestdagen: Advent, Kerst, Veertigdagentijd, Pasen en Pinksteren. Er zijn ook verhalen toegevoegd die op andere belangrijke dagen kunnen worden verteld: Valentijnsdag of huwelijksdagen, afscheid van school, de Vredesweek en Allerzielen.

De gelukbrenger, binnenkant

Stephan de Jong, De gelukbrenger, 50 verhalen bij de feestdagen voor school en kerk, isbn 978 90 5263 855 3

Artikelen in dit thema Van Palmzondag naar Pasen

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook