Niet wegdoen!

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Oud brood? Restjes eten? Niet wegdoen!

 KTNW week1 detail wentelteefje IMG 2227Wentelteefjes

Van oud brood maak je in een handomdraai heerlijke wentelteefjes. De meeste kinderen lusten dit!

Bereidingswijze
1. Je klopt een ei in een diep bord of je doet het in een diep schaaltje, als je er maar voor zorgt dat je het ei goed kunt kloppen.
2. Doe er wat kaneelpoeder bij en melk.
3. Neem het brood en haal hier de korstjes af.
4. Neem de sneetjes brood en haal deze door het mengsel heen, dat je zojuist hebt gemaakt.
5. Giet de restjes van het mengsel over het brood.
6. Laat het vier minuten intrekken.
7. Het brood is doorweekt, dan kun je boter in de pan doen en vier sneetjes in de pan bakken voor ongeveer vijf minuten.
8. Let er goed op dat je ze op tijd om gaat draaien zodat ze aan beide kanten lekker bruin zijn.

Tips voor Wentelteefjes
De wentelteefjes kun je op verschillende manieren serveren. Je kunt er bastaardsuiker bij eten, of kaneel, je kunt ze ook eten met jam. Het is een kwestie van smaak. Als je de wentelteefjes klaar hebt kun je een en ander op tafel zetten en dan bij ieder sneetje wat anders proberen. Dan heb je snel in de gaten hoe je en je kinderen de wentelteefjes zelf het lekkerste vindt om te eten.

Koken met restjes eten

Van restjes rauwe groenten uit de groentela bijv. praprika, ui, prei, courgette, wortel kan je makkelijk gemengde geroosterde groente uit de oven maken of samen met een bouillonblokje kan je er ook groentesoep van maken.

Deze en talloze tips en recepten zijn op het internet te vinden voor restjes eten. Met de zoektermen 'kliekjes', 'koken met kliekjes' kom je een nieuwe wereld op het spoor.  Ook zijn er speciale kookboeken waarin creatief gekookt wordt met restjes eten.  Onderstaand boek is er een voorbeeld van.

LEKKER KOKEN MET RESTJES 9200000071290636

Too good to go

Met het initiatief 'too-good-to-go' bieden winkels en restaurants verse produkten aan die de volgende dag niet meer gebruikt en/of verkocht mogen worden.
"Ieder jaar wordt wereldwijd een derde van al het geproduceerde voedsel weggegooid. Dat is zonde! Bij Too Good To Go willen we een einde te maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten tegen een lage prijs? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app is ongetwijfeld iets voor jou!"

Ellie Keller

Artikelen in dit thema Niet wegdoen!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook