Als een mantel

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Voor Allerheiligen/AllerzielenOp 1 en 2 november vieren we de feesten van Allerheiligen en Allerzielen. Dagen waarop we de doden gedenken, de mensen die ons dierbaar waren, de mensen die we missen. Vaak zijn deze dagen aanleiding voor kinderen om vragen te stellen. Bijvoorbeeld: Hoe weet je dat je dood bent?
We hebben al vaker aandacht besteed aan het onderwerp en verwijzen op deze plaats dan ook graag naar bijdragen in het archief. Je vindt het archief in de linkerkolom van de site onderaan.

archief tips
*GedachteNIS

archief verhalen vertellen
*Praten over doodgaan met jonge kinderen

archief bidden
*Bidden voor bijzondere mensen of dingen
*Bidden als je verdrietig bent

archief kijktafels
*Allerheiligen/Allerzielen

De Stichting 'In de wolken' helpt kinderen en jongeren en hun omgeving bij het omgaan met rouw. Ze hebben een prachtige site vol informatie met o.a. condoleance-kaarten en een overzicht van prentenboeken over dood en doodgaan. Ga naar www.in-de-wolken.nl

allerzielen

Een nieuw boek 'Geloven, wat is dat eigenlijk' behandelt 8 grote vragen van kinderen, waaronder de vraag 'Wat komt er na de dood?'

Artikelen in dit thema Als een mantel

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook