Bloesempruimheader

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

In je element!

Zomer en Nazomer 2015

Het is zomer! De kinderen zijn vrij en de vakantietijd breekt aan. De tijd waarin de kinderen lekker gaan zwemmen, spelen met water en zand, vuurtje stoken of figuren in de wolken ontdekken. De zomer is de tijd om je in je element te voelen. We kunnen buiten eten, genieten van het mooie weer en van alles wat de natuur ons biedt. Of we nu het liefst met ons hoofd in de wolken lopen, met beide benen stevig op de grond staan, ons als een vis in het water voelen of genieten van het vlammenspel in de vuurkorf.

Met ons thema 'In je element!' nemen we jou en je kinderen mee op avontuur, om alle vier de elementen: aarde, water, lucht en vuur te beleven en te ervaren als Gods schepping. De hemel met zijn wolken en vogels, de aarde met alles wat erop groeit en bloeit, het water van de zee, de riviertjes en beekjes met alle vissen, en het vuur - dat alleen mensen kunnen ontsteken - dat ons warmte en geborgenheid geeft.

Waarbij voel jij je in je element? De kijktafels, een versje, een goede knutseltip, een bijbelverhaal, prentenboek of verdieping? Je vindt het allemaal in onderstaande bijdragen.

Fijne zomer!

Ellie Keller maakte bij elk van de vier elementen een kijktafel in zomer-vakantiesfeer en eentje waarop alle vier de elementen samen te zien zijn. Laat je inspireren en maak er zelf ook een!

 Marjet de Jong maakte weer een nieuw, sprankelend versje!

Nelleke Spiljard put uit haar eigen ervaring: hoe ieder kind in zijn element kan zijn ...

Mirjam Hartman zocht in de bijbel naar verhalen waarin de verschillende elementen een rol spelen.

Dit is een knutsel waar alle elementen in voorkomen. Eenvoudig met groots resultaat!

Hoe bid je met je kind voor het slapen gaan? We geven je enkele bouwstenen voor een 'dank-u-wel-voor-deze-dag' gebed.

Tim Schilling trekt vijf dagen met zijn zoon de Rocky Mountains in. Verbondenheid met God en zijn schepping en met elkaar is het doel. Maar hij piekert ondertussen heel wat af.

We zochten bij elk element een verrassend prentenboek en het boek 'Kikker is kikker' past ook naadloos bij ons zomerthema.

Het boekje 'In de hemel en op aarde' bevat gebeden voor kinderen. Zij passen heel goed bij ons zomerthema en de vakantieperiode.

Een klein versje over God die zin heeft in een gesprek.

Waar vind je in Nederland plaatsen waar je kinderen op verrassende wijze kunnen kennismaken met de vier elementen?

Ellie Keller vertelt hoe de vijf leden van haar zeer uiteenlopende gezin op vakantie toch allemaal in hun element zijn.

We maakten een klein testje, met een verrasssend versje als eindconclusie.