Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Bloemen plukken met kinderen

Een grote bos zelf geplukte veldbloemen. Grote grashalmen, veel paarden- of boterbloemen, kleine kinderen plukken vaak wat het meeste opvalt. Het kan ook anders. Ga samen eens kijken wat er allemaal precies in een klein stukje berm groeit. Die kleine blauwe bloemetjes zijn wel heel goed verborgen! En dit gele bloemetje is toch echt anders dan die andere gele. Dit is een paardenbloem, dat een boterbloem. Van dit kleine witte bloemetje weet ik de naam niet, maar dat is een madeliefje. Ook een fris ontloken takje groen is prachtig.
Pluk van elke soort er eentje. Zo blijven ze speciaal. Zet ze thuis meteen in een klein vaasje, borrel- of waxineglas en je hebt een lief lenteboeketje!

bermbloemetjes in een vaasje

Zoek je kleine vaasjes bij elkaar. Heb je deze niet? In de kringloopwinkel of op de rommelmarkten van komende Koninginnedag zijn er vast kleine vaasjes te vinden. Speur samen met je kinderen de kramen af....

lege vaasjes

Als je alle verschillende bloemetjes in een aantal vaasjes/houdertjes zet, dan lichten ze beter in hun eigen schoonheid op. Dit gaat natuurlijk op voor bloemen in alle seizoenen. Maar nu wordt het een echt lentefeest.

bermbloemetjes lente in gekleurde vaasjes

Kwaliteit gaat zo echt voor kwantiteit. Je ziet zoveel beter hoe bijzonder alle bloemetjes zijn, maar ook de overeenkomsten. Ze hebben allemaal een stengeltje, blaadjes en bloemblaadjes. Sommige hebben er veel en andere weinig. Sommige bloemetjes groeien in trosjes en andere bloemetjes vormen samen een grote bloem. Wat is alles toch mooi geschapen!

bermbloemetjes detail

Je kunt op deze manier ook bloemetjes in de tuin plukken. Blijf er wel zelf bij! Laat je kinderen kiezen welke bloemen in welk vaasje komen en maak er samen een mooi geheel van.

vaasjes met boemetjes

Met een ouderwets poëzieplaatje (in de discount boekenwinkel) maak je deze kaart vol met bloemen die in de lente bloeien zoals het lelietje van dalen; je kunt natuurlijk ook alleen de tekst op stukje stevig karton in lentekleur schrijven.

Lieve God, dank U voor alles wat groeit en bloeit.

dank u wel voor alles wat groeit en bloeit

Als je er ook nog een lichtje bij zet is je lentekijktafel compleet!

vaasjes met bloemetjes + gebedskaart


MdJ/EK

Artikelen in dit thema In de tuin

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook