Stenen gaan leven II

Kijktafels

Hier vind je inspirerende voorbeelden van kijktafels passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Goede Week m.b.v. ’kaarten/afbeeldingen o.a. van Docete

Witte donderdag

Op onderstaande kaart zie je al deze elementen in één afbeelding bij elkaar. Het is een detail van een schilderij van Eric Wijnands "Je brood delen". Ik kocht deze kaart bij Docete in Utrecht. www.docete.nl

wittedonderdag 2 docete (kaart)

Een passend symbool voor Witte Donderdag zou een glas of beker gevuld met wijn of druivensap kunnen zijn samen met een matze of een stukje brood.
Een schaaltje met graan is ook een mooi bijbels symbool: als het graan niet in de aarde valt en sterft brengt het geen vrucht voort.
Kies datgene wat past bij de leeftijd van je kinderen en waarbij je jezelf prettig voelt.

Op de onderstaande kaart, een aquarel die ik in de expositieruimte vond van het St. Liobakloster te Egmond-Binnen, zie je dat ook al voelt Jezus zich van God en iedereen verlaten, God zich liefdevol over hem heenbuigt en bij Jezus is.
God is bij ons als we pijn hebben, verdrietig zijn, ons eenzaam en verlaten voelen, hij wil ons leven delen in al zijn gebrokenheid. De liefde van God is groter dan alle lijden, is sterker dan de dood!

Goede vrijdag 2 met symbolen (kaart)

Artikelen in dit thema Stenen gaan leven II

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook