Stenen gaan leven II

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

Deze wereld omgekeerd

handstand op de bank

Mijn oudste dochter ontdekte het. De handstand tegen de bank. En wat een ontdekking: ondersteboven ziet de wereld er heel anders uit!

Voor ik het wist, hingen mijn drie kinderen op allerlei manieren ondersteboven in de kamer. Ze deelden enthousiast hun waarnemingen. “Mama, kijk eens!”

We wisselen ervaringen uit. We spreken over het Paasfeest en de lente. Vanuit een veranderd standpunt, een veranderd perspectief kan alles er anders uit zien. Het Paasfeest leert ons alles vanuit een andere invalshoek te zien en met andere, hoopvolle ogen kijken. In het nieuwe licht van Pasen kan je alles anders beleven. En daar kan je helemaal ondersteboven van zijn. De lente buiten helpt mee, want ook daar wordt alles nieuw.

Voor mezelf moest ik ook denken aan de mooie tekst van een lied van Huub Oosterhuis: "Deze wereld omgekeerd".

Zo kan het alledaagse kinderspel een ingang zijn tot geloofscommunicatie. Ik ervaar die korte uitwisselingsmomenten als waardevol. En daar gaan ze alweer. Lekker ondersteboven hangen. Met een jonge, frisse lenteblik kijken mijn kinderen de wereld in. Nu ik nog!

bloesem close-up

CS

terug naar nieuwspagina
naar ervaring met "stenen gaan leven"

Artikelen in dit thema Stenen gaan leven II

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook