Ontknoping!

Kijktafels

Hier vind je inspirerende voorbeelden van hoe je kunt kijken en spelen passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Voor de Paastijd/lente

Maak van de Paaskijktafel in de weken erna een echte lentekijktafel!

Pasen is geen einde, maar een nieuw begin! Laat dit ook zien op de kijktafel, door in de dagen na Pasen telkens iets 'lente-achtigs' aan de kijktafel toe te voegen. Denk aan bloesem, fris gras, witte steentjes, jonge dieren, kuikentjes, lammetjes...

Kijktafel-OK-Pasen-2-

De Paaskijktafel zag er zo uit: een ontknoopt touw waar Gods trouw is verbeeld door de klimop die het touw omstrengelt, ontspringt aan het graf en reikt tot in de hemel.

Kijktafel-OK-Pasen-detail-onderzetter-IMG 9076De gele tekst-onderzetter 'Leve het nieuwe leven' past bij Pasen en de lente!

Sleutelbloemen wijzen niet alleen op het dodenrijk dat ontsloten is, maar zijn ook typisch lente-bloemen.   

Vul de kijktafel in de loop van de april telkens aan met iets 'lente-achtigs.

 

 

Kijktafel-OK-Pasen-lentesfeer-detail-schaapjes-IMG 9083 Kijktafel-OK-Pasen-lentesfeer-detail-eitjes-IMG 9084 Kijktafel-OK-Pasen-lentesfeer-detail-vogelhuisje-IMG 9085

Zo krijg je een prachtige lentekijktafel, die verder bouwt op de symboliek van de Paaskijktafel.

Kijktafel-OK-Pasen-2--verder-in-lentesfeerv-IMG 9089

EK

kijktafelboek-2794De gele tekst-onderzetter 'Leve het nieuwe leven' zit verborgen in de kaft van het Kijktafelboek. In dit mooie, zeer verzorgde boek, vind je naast uitleg van het Paasfeest, ook vier prachtig uitgewerkte voorbeelden voor een Paaskijktafel.

Ook een stap-voor-stap voorbeeld voor de lente en andere voorbeelden voor het voorjaar.

In het boek wordt uitgelegd hoe je zelf een kijktafel bedenkt en maakt en worden meer dan honderd kijktafels beschreven, natuurlijk met foto, passend bij de vier seizoenen en geloofsfeesten. Deze kijktafels zijn speciaal voor het boek ontworpen en niet op deze website te zien geweest.

Als je het boek openlegt/zet, heb je meteen al een mooie sfeerplek in je huiskamer. Voor iedereen die met behulp van een symbool een zinvol hoekje wil inrichten: thuis, op school, in de parochie, het verzorgingshuis, inloophuis, stiltecentrum....

Het Kijktafelboek is te verkrijgen in onze webwinkel. Ga naar....

Artikelen in dit thema Ontknoping!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook