God komt bij ons wonen

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Bijbelverhalen in de Advent

Aan de hand van deze vier Bijbelverhalen kun je week na week toeleven naar het kerstfeest. Ontdek hoe Maria, Jozef, de herbergier en de herders ruimte maken voor het wonder van Kerst: God komt bij ons wonen! Hoe maak jij ruimte voor dat grote feest?

MariaMaria

Het wonder van Kerst begint bij Maria. Als de engel haar vertelt dat ze de moeder van God zal worden, protesteert ze niet. Laat het gebeuren zoals God het wil, zegt ze. Zo maakt Maria ruimte voor de komst van het Vredeskind.

Je vindt het verhaal van Maria o.a. in Het begon met licht van Gerrie Huiberts

Jozefs droomJozef

Als Jozef merkt dat Maria een kindje verwacht, wil hij haar stilletjes in de steek laten. Zo zal iedereen schande spreken over hem in plaats van over Maria. Maar ’s nachts krijgt Jozef een bijzondere droom. Een engel vertelt hem dat Maria een heel bijzonder kind verwacht, de Zoon van God. Jozef gelooft de woorden van de engel. Hij blijft bij Maria en zorgt voor haar, tot het kindje geboren wordt. Zo maakt Jozef ruimte voor de komst van Gods Zoon.

Je vindt het verhaal van Jozef o.a. in Jezus wordt geboren door Greet Brokerhof- van der Waa.

HerbergierDe herbergier/de herders

De herbergier heeft zijn handen vol. Zijn herberg is afgeladen met gasten. Toch maakt hij ruimte voor de onverwachte bezoekers die op de stoep staan. Hij maakt ruimte in zijn stal. Zo kan daar het Koningskind worden geboren!
De herders zijn de eerste die horen van de geboorte van Jezus. Een groot leger van engelen zingt van zijn komst.

Je vindt het verhaal van de herbergier o.a. in Mijn mooiste kinderbijbel van Nelleke van der Zwan

HerdersDe schapen
De herders gaan op weg naar de stal, want ze aarzelen geen moment, maar gaan direct kijken. Hun schapen lopen mee. Zo komt er in hun hart ruimte voor de vrede die dit kind wil brengen.

Je vindt het verhaal van de herders en hun schapen o.a. in Het licht schijnt overal van Janny van der Molen

In  de meeste kinderbijbels zijn deze vier verhalen te vinden. Lees de stukken die corresponderen met deze vier 'onderwerpen' uit jou kinderbijbel voor

1. De engel bezoekt Maria,
2. De droom van Jozef/oproep voor de volkstelling/met het ezeltje op weg naar Bethlehem,
3. De herbergier die geen plaats heeft, Maria en Jozef vinden de stal, de herders op het veld
4. De herders en hun schapen gaan op weg om de pasgeboren Jezus te zoeken

Ruth Hartog

Artikelen in dit thema God komt bij ons wonen

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook