God komt bij ons wonen

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken over gastvrijheid

In deze Adventstijd staan we stil bij het thema ‘God komt bij ons wonen’. God wil een plaats krijgen in ons huis, in ons hart en in ons leven. Bij dit thema zochten we een aantal mooie boeken, waarin iemand plaats maakt voor een ander. Zo maakt Kees met blokken een huis voor God, bouwen de dieren in Iedereen is welkom een groot huis met plaats voor iedereen en vindt Welpje een warm thuis bij Zwijn. Leef met deze mooie boeken toe naar het feest van Kerstmis.

illustratie een huis voor GodEen huis voor God

Kees bouwt met blokken een mooi huis. Zijn poes Rooie helpt. ‘Voor wie wordt dat huis?’, vraagt mama. ‘Voor God’, zegt Kees. Mama denkt dat God niet in het huis kan wonen. God is veel te groot. Volgens zijn vriendinnetje Annabel woont God in de wolken, volgens de buurvrouw woont God ver weg en papa meent dat God altijd onderweg is en geen huis nodig heeft. Boos schopt Kees het huis stuk. Maar als God nou moe wordt? Waar moet Hij dan slapen?

cover een huis voor GodDit prentenboek nodigt uit om samen met jonge kinderen na te denken over de vraag ‘Waar woont God?’. Op een onnadrukkelijke manier komt uit dit boek naar voren dat God daar is, waar Hij welkom is.


Trinette Verhoeven, Een huis voor God

illustratie iedereen is welkomIedereen is welkom

Muis droomt van een groot, mooi huis, wat hij zelf wil bouwen. Dan ontmoet hij Kikker. Zijn vijver is verdwenen en hij kan nergens meer wonen. ‘Kom maar bij mij,’ zegt Muis. ‘Dan bouwen we samen een huis’.
Ook de konijnen zijn hun huis kwijtgeraakt en komen er graag bij.
Zo bouwen allerlei dieren samen een prachtig huis, waarin iedereen welkom is.

cover iedereen is welkomEen mooi prentenboek met sfeervolle illustraties in gedekte kleuren.

Patricia Hegarty, Iedereen is welkom

 

cover een plekje voor welpjeEen plekje voor Welpje

Aap, Giraf, Neushoorn, Olifant en Zebra wonen gezellig bij elkaar, ergens in Afrika. Op een dag vindt Aap een panterwelpje.
De dieren maken zich zorgen: een pantermoeder laat haar kind nooit zomaar alleen. Maar is het niet gevaarlijk om voor deze baby te gaan zorgen? Is er wel genoeg plaats voor iedereen? En wat als het welpje groot en volwassen wordt? Zo hebben ze elk een excuus om niet voor het dier te zorgen.
Terwijl ze kibbelen, is het kleine welpje verdwenen. Als ze het weer terug vinden blijkt dat een everzwijn zich over het welpje heeft ontfermd.

Een prachtig prentenboek dat uitnodigt tot een gesprek over gastvrijheid, vooroordelen en zorg dragen voor elkaar.

Mylo Freeman, Een plek voor welpje

Ruth Hartog

Artikelen in dit thema God komt bij ons wonen

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook