De twaalf dagen van Kerstmis

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Voor de twaalf dagen van Kerstmis

Nog een nachtje slapen

nog een nachtje slapen, voorkant

Voor kinderen in groep 1 en 2 zijn de belevenissen van Mieke en Wouter heel herkenbaar. Vanaf het verhaal 'Ruzie' tot en met 'Driekoningen, Driekoningen geef mij een nieuwe hoed' . Allemaal heel geschikt voor de Kersttijd en de twaalf dagen erna.

Jacques Vriens & Dagmar Stam, Nog éen nachtje slapen..., de feesten van het jaar met Wouter en Mieke, isbn90-269-8862-1

____________

Rondjewereld, kerstverhalen

rondjewereld kerstverhalen voorkant

In dit boek vind je veertig verhalen: om te beginnen over de oorsprong het verhaal van de eerste Kerst, vervolgens verhalen over de oorsprong van kersttradities van over de hele wereld. En tenslotte een verzameling kerstverhalen-en legendes. Uit verschillende culturen en landen, maar elk verhaal weerspiegelt op geheel eigen wijze het wonder en de vreugde die we met de meest bijzondere tijd van het haar associëren. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Bob Hartman & Kristina Kallai Nagy, Rondjewereld, Kerstverhalen, isbn9 789033 883958

___________

Het geheim van Bethlehem

Het-geheim-van-Bethlehem

In dit boek vind je negentien kerstverhalen om voor te lezen om om zelf te lezen vanaf 6 jaar. Vraag jij je ook wel eens af -net als Fransesca hoe oud het kerstkind eigenlijk is? Een vondeling in het weeshuis zorgt voor een verandering. Een lantarenopsteker, een rover, een vlinder, engelen: iedereen kan een kerstverhaal beleven...

George Dreissig, Het geheim van Bethlehem, Advents-en kerstverhalen, isbn9 789062 388370

___________

Een ster over de grens

Een-ster-over-de-grens,

Dit boek is een bundel met een grote en zeer geschakeerde keuze kerstverhalen. Een boek om zelf te lezen (vanaf 8 jaar) of om voor te lezen. Opgenomen zijn verhalen van verschillende schrijvers: van Anderson tot Tolstoi.
Het is vaak nog tweede hands te krijgen of te leen in de bibliotheek.

Een ster over de grens, verhalen Advent-Kerstmis-Driekoningen, isbn 90 6238 303 3

____________

Artikelen in dit thema De twaalf dagen van Kerstmis

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook