Blijdschap over het kleine

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Je bent een engel!

 engelElke dag voegen we een engeltje toe aan de kijktafel. Dit is misschien een goede gelegenheid om een gesprekje aan te knopen over wanneer en hoe mensen in engelen kunnen veranderen...

TIP 1:
Als je zomaar een keer onverwachts iets voor een ander doet, wordt er vaak gezegd: Dank je wel, je bent een engel!' Heb je dat wel eens meegemaakt? Werd je daar verdrietig van of juist blij?

TIP 2:
Denk samen eens na waar je blij van wordt.
Met andere woorden: wanneer wordt in jou de engel die in jou huist, wakker gemaakt?

engel2TIP 3:
Maak engelenpost. Schrijf een lieve wens of berichtje op een klein briefje of mooi versierde kaart en doe deze post -anoniem- in de brievenbus van iemand in je straat of buurt.

TIP 4:
Het woord 'engelschaar', voor een groep engelen heeft te maken met het woord 'heerschaar'. 'Heir' of 'heer' is een oud woord voor leger. Maar engelen hebben geen wapens zoals een gewoon leger. Wat voor wapens c.q. eigenschappen dragen engelen dan wel zich mee? Denk hierbij aan: vrede-brengen, pal staan voor gerechtigheid, barmhartig zijn, belangeloos, moedig om de waarheid te zeggen, of gewoon ... stralen!

TIP 5:
In kunstafbeeldingen spelen engelen vaak op een muziekinstrument, bijvoorbeeld een fluit of harp of zingen 'als engeltjes'. Vorm met een paar andere kinderen een engelenkoortje of engelenorkest mogen verrassen met een muziekuitvoering van enkele minuten.

EK

Artikelen in dit thema Blijdschap over het kleine

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook