Blijdschap over het kleine

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Lichtjestocht

lichtjestocht3In steeds meer dorpen en steden in ons land wordt in de tijd voor Kerstmis een zogenaamde lichtjestocht georganiseerd.

Vanaf een vast startpunt kan je het spoor van brandende waxinelichtjes volgen. Tijdens de wandeling ontmoet je de mensen uit het Kerstverhaal in levende lijve, is er warme chocolademelk, zijn er vuurkorven om je aan te warmen terwijl je meezingt met een koortje dat bekende kerstliedjes zingt of naar live-muziek luistert.

Soms zijn er schaapjes om te aaien, vertellen de herders het verhaal van de schare engelen die plotseling verscheen of kan je de drie wijzen in levende lijve ontmoeten. In iedere stad is het natuurlijk anders!

Maar altijd gaat het om de blijde boodschap, dat Jezus is geboren voor ons allemaal!

lichtjestocht utrecht oost 768x510Vaak zijn deze lichtjes- of adventswandelingen een initiatief van de plaatselijke kerken, die op deze manier voor iedereen het kerstverhaal toegankelijk maken.

Het is heel leuk en spannend om samen met je kinderen dit kleine avontuur in het donker te beleven.

Kijk op internet, in jullie plaatselijke krant, het parochie-of gemeenteblad op welke avond er bij jullie in de buurt een lichtjestocht is uitgezet!

Ellie Keller

Artikelen in dit thema Blijdschap over het kleine

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook